- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avalanșă de ajutoare pentru români! Parlamentarii schimbă totul

09 Mar, 13:23 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru români. Parlamentarii din România au în plan să ofere noi ajutoare pentru persoanele care au nevoie de sprijin financiar.
Avalanșă de ajutoare pentru români! Parlamentarii schimbă totul

Noi ajutoare de la stat. Parlamentarii vin cu o avalanșă de propuneri legislative prin care vor să acorde ajutoare cât mai multor categorii de români, anunță Antena3.

Noi ajutoare pentru români

Problema este însă că nu există resurse financiare pentru  astfel de beneficii, indiferent cât și-ar dori autoritățile. Cele mai multe dintre acestea sunt susținute de către Executivul condus de Nicolae Ciucă.

Parlamentarii puterii au depus un proiect prin care vor ca toți angajații din mediul privat să beneficieze de tichete de vacanță în valoare de 1450 de lei. Impactul bugetar ar fi de 6 miliarde de lei anual și ar trebui să beneficieze de ea 4,2 milioane de angajați.

În acest context, Ministrul Finanțelor a confirmat, de mai multe ori, că există șansa să se concretizeze aceste idei, însă cu modificări. Ar putea să fie la latitudinea angajatorului, nu obligatoriu.

Vezi și: Inedit. Motivul pentru care România are oficial cu aproximativ 135.000 mai multe femei măritate decât bărbați însurați

Ajutoare financiare pentru români
Ajutoare financiare pentru români

O altă propunere făcută de autoritățile din România este aceea ca indemnizația pentru mame să se majoreze. Potrivit proiectului, cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic de 60% din salariul minim brut, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 12.000 lei, adică de 4 ori valoarea salariului minim brut.

Mai exact, în cazul unui român cu salariul de 3000 de lei, indemnizația minimă ar crește de la 1500 la 1800 de lei. Potrivit sursei citate, un alt proiect resusținut este cel al USR prin care se cere TVA redus la 5% pentru curent electric și gaze.

Vezi și: Recalculare pensie 2023. Actele necesare pentru a solicita reanalizarea veniturilor lunare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult