- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea momentului pentru locuitorii din Capitală! O anumită categorie de persoane va beneficia de mai mulți bani. Proiectul a fost aprobat

23 Apr, 13:33 • Lupu Alexandra
Vești noi pentru locuitorii din Capitală! O anumită categorie de români va primi mai mulți bani. Iată despre ce este vorba.
Vestea momentului pentru locuitorii din Capitală! O anumită categorie de persoane va beneficia de mai mulți bani. Proiectul a fost aprobat

Anunțul momentului pentru locuitorii sectorului 5 din Capitală! Proiectul propus de primarul interimar al sectorului, Constantin-Ion Melnic, a fost aprobat de către Consilierii Locali, relatează bugetul.ro. Acest lucru înseamnă că o anumită categorie de pensionari din zona respectivă va beneficia de tichete sociale.

Mai mulți bani pentru pensionarii din Capitală

În urmă cu puțin timp, Constantin-Ion Melnic a depus un proiect, care avea în vedere acordarea unor tichete sociale pentru pesionarii rezidenți din sectorul 5. Așa cum arată ultimele informații, propunerea primarului interimar al sectorului 5 a fost aprobată de către Consilierii Locali. Acest lucru înseamnă că o anumită categorie de pensionari va beneficia de acest ajutor, în valoare de 100 lei.

27 consilieri au votat în favoarea proiectului, pe parcursul acestei săptămâni, în ședința de ordinare a Consiliului Local. Amendamentul care avea în vedere majorarea sumei de la 100 la 150 lei nu a trecut mai departe.

Potrivit hotărârii, pensionarii din sistemul public de pensii vor beneficia de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 lei, dacă aceștia sunt rezidenți în mod legal pe raza sectorului 5 din Capitală. În proiect se menționează că beneficiile sociale vor fi acordate pensionarilor ale căror venituri nu depășesc 1.500 lei.

Te-ar putea interesa și: Pacienții se vor putea interna în rezervele din spital cu grad ridicat de confort. În Capitală, o zi de spitalizare costă până la 280 lei

Mai mulți bani pentru pensionarii din Capitală
Mai mulți bani pentru pensionarii din Capitală

„Se aprobă acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 de lei pensionarilor din sistemul public de pensii, rezidenţi în mod legal pe raza Sectorului 5, ale căror venituri lunare nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei”, potrivit hotărârii.

Aceasta nu este singura veste bună pentru pensionari, care a apărut în ultima perioadă. În urmă cu puțin timp, Casa Națională de Pensii Publice a relatat că noua reformă, care urmează să fie implementată, le va crește veniturile.

Concret, Daniel Baciu a menționat că „în urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea”, iar „pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare”. Șeful CNPP a menționat că instituția în cauză face toate eforturile necesare pentru a adopta noua reformă. Totodată, Baciu a declarat că „nu există cale de întoarcere”, dar și că procesul de evaluare al dosarelor de recalculare este unul premergător: până la începutul lui august sau finalul lui septembrie, procedura va fi finalizată.

Citește și despre: Vești noi pentru pensionari! Prin noua reformă, pensiile românilor vor crește. Șeful Casei Naționale de Pensii Publice: „Nu există cale de întoarcere”