- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea momentului! Statul român are o șansă în plus pentru a adera la spațiul Schengen. „România îndeplineşte toate criteriile”

09 Jul, 08:19 • Lupu Alexandra
Vicepreşedinta Parlamentului European, Katarina Barley, a afirmat că există o majoritate considerabilă în PE care susține aderarea României la spațiul Schengen. Iată declarațiile oficialului european.
Vestea momentului! Statul român are o șansă în plus pentru a adera la spațiul Schengen. „România îndeplineşte toate criteriile”

Vestea momentului despre Schengen! România mai are o șansă la aderare: Katarina Barley afirmă că există o majoritate considerabilă în Parlamentul European care susține aderarea statului român, informează stiripesurse.ro. Oficialul european a afirmat că România îndeplinește criteriile încă din 2011.

România mai are o șansă la Schengen

Katarina Barley a afirmat sâmbătă, 8 iulie, că Austria a fost îndemnată în Parlamentul European să-și schimbe poziția, lucru care nu s-a întâmplat. Oficialul european a precizat că decizia este rușinoasă și toată lumea din Europa știe acest lucru. Barley a adăugat că statul român ar trebui să pună presiune asupra omologilor austrieci, tocmai pentru că nu există niciun motiv să se opună aderării.

Te-ar putea interesa și: Uniunea Europeană lansează varianta digitală a monedei euro. Românii trebuie să știe asta! Ce se va întâmpla cu numerarul

Ea menționează că România îndeplinește toate criteriile pentru a intra în spațiul Schengen încă din 2011. Totodată, declară că motivele oferite de Austria sunt lipsite de substanță.

„Legat de Schengen. Această decizie este ruşinoasă şi toată lumea din Europa ştie asta. În Parlamentul European avem o majoritate considerabilă pentru aderarea României la Schengen. Suntem foarte clari asupra acestui lucru.

Ce putem face? În Parlamentul European tot ceea ce putem face este să îndemnăm Austria să îşi schimbe poziţia şi asta am şi făcut. Nu va ajuta prea mult, pentru că nu avem puterea să punem presiune lor. Deci ceea ce aş sugera eu, în condiţiile în care aveţi un partid conservator în România, ca aceştia să pună presiune asupra omologilor austrieci pentru că nu este niciun motiv să se opună aderării.

Din 2011, România îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen. Deci de 12 ani, iar motivelor oferite de Austria le lipseşte substanţa, ca să mă exprim diplomatic. Deci este o decizie pur politică, iar singurul lucru care ar schimba asta ar fi punerea presiunii asupra guvernului austriac”, a declarat Katarina Barley.

Schengen
Schengen

Vicepreşedinta Parlamentului European a menționat că nu poate decât să speculeze de ce Austria procedează astfel. Barley a precizat că inclusiv liderul grupului PPE, Manfred Webber, trebuie să pună presiune asupra guvernului austriac, tocmai pentru a-și schimba poziția cu privire la aderarea României la Schengen.

„Nu pot decât specula de ce fac asta. Probabil există motive interne pentru care Austria procedează astfel”, a completat Barley.

„Trebuie să ne adresăm şi lui Manfred Webber şi grupului PPE, deoarece este responsabilitatea lor să pună presiuni asupra Austriei pentru a schimbat această atitudine foarte ridicolă. Parlamentul European şi social-democraţii europeni susţin puternic această aderarea României”, a concluzionat Katarina Barley.

Citește și despre următorul subiect: Noi reguli! Angajații nu mai trebuie să răspundă la telefon după muncă. Comisia Europeană introduce dreptul la deconectare