- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea mult așteptată de români! Indicele ROBOR a stagnat, iar ratele la bancă devin mai mici

05 Apr, 11:52 • Constantin Cristina
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,84%, în timp ce în luna precedentă a stagnat la 6,90%, iar ratele românilor încep să scadă.
Vestea mult așteptată de români! Indicele ROBOR a stagnat, iar  ratele la bancă devin mai mici

Românii tot speră să vină vremea când ratele la bancă vor fi mai mici, iar acest lucru este pe cale să se întâmple. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei și a stagnat la 6,84%. De altfel, chiar și indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 7,18%, iar ultima dată a stagnat la 7,23%, conform datelor publicate de BNR.

Vezi și: Săptămâna continuă cu vești bune pentru românii care au rate la bancă! Indicele ROBOR a stagnat

la începutul anului trecut, indicele ROBOR era 3,02% pe an, iar la începutul acestui an urcase la 7,56%. În schimb, pentru indicele ROBOR la 12 luni nu a fost nicio schimbare, acesta a rămas la 7,54%.

ROBOR
ROBOR

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2022.

Vești de zile mari! Ratele românilor scad 

Vestea mult așteptată de românii care au credite la bancă a sosit. De exemplu, la un credit de 272.000 lei luat în 2014 pe o durată de 30 de ani rata pe lună, a scăzut la 1933 lei de la 2046 lei, cât fusese în luna precedentă.

Alte articole: Prima zi a săptămânii vine cu vești noi pentru românii cu rate. ROBOR-ul înregistrează o nouă scădere