- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea zilei pentru români! Un nou pachet de ajutoare va fi oferit de la 1 iulie. Ciucă: „Oamenii trebuie să știe”

06 Jun, 08:38 • Bumbeneci Diana
Nou pachet de ajutoare pentru români, începând de la 1 iulie! Anunțul premierului Nicolae Ciucă.
Vestea zilei pentru români! Un nou pachet de ajutoare va fi oferit de la 1 iulie. Ciucă: „Oamenii trebuie să știe”

Premierul Nicolae Ciucă anunță noi ajutoare pentru români. Este vorba despre un nou pachet de servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie.

Noi ajutoare pentru români!

Anunțul a fost făcut în cadrul unui mesaj postat de Nicolae Ciucă de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer. Conform premierului, este vorba despre un pachet de servicii care va intra în vigoare de la 1 iulie 2023, în scopul prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne.

Citește și: Ședință de urgență la Guvern. După ce sindicaliștii au respins oferta, Ciucă forțează adaptarea OUG

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

„Suntem alături de supraviețuitorii de cancer, oameni puternici, curajoși, care au reușit să învingă boala, cu sprijinul prețios al medicilor și al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranță, încredere și îi mobilizează pe toți cei care primesc, din păcate, acest diagnostic.

Cunosc oameni care au trecut peste o afecțiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferința lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde și despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt. M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viață, dar și forța extraordinară de a trece peste propria suferință pentru a-și ajuta semenii și a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră. Prevenția, așadar, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea și salvează vieți.

Oamenii trebuie să știe că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. Acordăm importanța și finanțarea necesare prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toți cetățenii, alături de accesul la educație pentru copiii noștri.

Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noștri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranță și putere!”, a scris Nicolae Ciucă pe o rețea socială.

Ai putea citi azi și: Meteo 5 iunie – 3 iulie 2023. Cum va fi vremea în prima parte a verii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult