- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru cei mai săraci dintre români: cetățenii neasigurați la Sănătate pot beneficia de servicii medicale gratuite pentru încă trei luni de zile

23 Mar, 14:01 • Stefan Simion
Decizii importante la nivelul Guvernului României, care-i vizeză în mod special pe cei mai săraci dintre cetățenii țării. Executivul a aprobat extinderea posibilității persoanelor neasigurate să beneficieze gratuit de servicii medicale. 
Vești bune pentru cei mai săraci dintre români: cetățenii neasigurați la Sănătate pot beneficia de servicii medicale gratuite pentru încă trei luni de zile

Miercuri, 23 martie, executivul a adoptat hotărârea privind modificarea și completarea Anexei 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru ce reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, informează News.ro.

Practic, beneficiile pentru persoanele neasigurate vor fi prelungite pentru încă trei luni, deci până la data de 30 iunie 2023.

Adela Cojan, președintele CNAS, a transmis un mesaj pe marginea acestui subiect.

„La ora actuală, am finalizat etapele de dezbateri publice, negocieri şi consultări pentru viitorul Contract-cadru, care va cuprinde noutăţi importante pe toate domeniile de asistenţă medicală, dar mai ales pe asistenţa medicală primară, unde vor fi introduse noi instrumente de stimulare a serviciilor medicale de prevenţie şi de orientare a pacienţilor pentru depistarea precoce a boli şi pentru tratarea afecţiunilor ce pot fi abordate în ambulatoriu”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Termenul inițial era 30 martie 2023. Prelungirea este necesară pentru asigurare

 

Vești bune pentru cei mai săraci dintre români

 

a continuităţii acordării asistenţei medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate în trimestrul al II-lea, în condiţiile în care s-a stabilit, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că un nou model de Contract-cadru va fi finalizat până la sfârşitul trimestrului respectiv şi va intra în vigoare de la 1 iulie anul curent, potrivit comunicatului transmis de Guvernul României.

Mai mult, o altă decizie care-i vizează pe cei mai săraci dintre români a fost anunțată de către Gabriela Firea. Fostul primar al Capitalei, actual ministru al Familiei, a avertizat că se pregătește livrarea de noi vouchere anti-sărăcie.

În România, inflația pentru produsele de bază a ajuns la 50% în ultimii doi ani de zile.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult