- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Mai multe vouchere vor ajunge la cetățeni. Gabriela Firea: „Puteți trimite dosarele pentru există resurse financiare suficiente”

23 Mar, 12:11 • Cornel Ghimeșan
Gabriela Firea a declarat că, în mometul de față, dosarele transmise începând cu 5 decembrie 2022 au fost înregistrate și că încă pot fi trimise doasare. De asemenea, aceasta a subliniat că au fost comandate 1.000 de vouchere noi.
Vești bune pentru români! Mai multe vouchere vor ajunge la cetățeni. Gabriela Firea: „Puteți trimite dosarele pentru există resurse financiare suficiente”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a declarat că dosarele trimise începând cu data de 5 decembrie 2022 au fost înregistrate cu succes și că din cele peste 12.000 de solicitări, doar 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului de 15.000 de lei.

Alte articole: Daune record primite de un pacient infectat cu nosocomiale într-un spital din România

„Din cele 12.400 de solicitări primite, doar puțin peste 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului de 15.000 de lei, iar restul mesajelor au fost dosare trimise de mai multe ori sau alte solicitări legate de program. Așadar, puteți trimite în continuare dosarele pentru există resurse financiare suficiente”, a spus Firea.

Aceasta a mai subiliniat că angajații ministerului din echipa Direcției Familie  au depus o muncă uriașă pentru a reuși să ajungă la zi cu dosarele. Totodată, Gabriela Firea a mai explicat că au mai fost comandate 1.000 de vouchere noi, care sunt pe drum către beneficiari.

Conform informațiilor transmise de ministrul Familiei, din păcate există cazuri în care procedura de fertilizare nu a funcționat, așadar familiile respective au fost nevoite să aplice pentru o a doua șansă.

„La finalul săptămânii trecute, echipa Direcției Familie din minister a ajuns la zi cu înregistrarea tuturor dosarelor. A fost un efort zilnic, dar mă bucură reacțiile pe care le-am citit în ultimele zile pe grupurile de socializare.

Asta nu înseamnă că reducem ritmul, ci accelerăm pentru analiza dosarelor, transmiterea și semnarea contractelor și pentru comandarea voucherelor. Avem deja peste 2.700 de dosare declarate eligibile și peste 1.900 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 1.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Gabriela Firea despre voucherele pentru fertilitate

Cuplurile infertile au început deja să folosească aceste vouchere. Până acum, cele mai multe au cheltuit sumele în farmaciile înscrise în program pentru medicamentele necesare începerii tratamentului. Însă, avem și doamne care au realizat deja proceduri de embriotransfer.

Din nefericire, avem deja situații în care procedura de fertilizare a fost încheiată fără succes și cuplurile au depus dosarul pentru încă o șansă. Am anunțat încă de la inițierea acestui program că doamnele și cuplurile se pot înscrie de trei ori într-un an pentru sprijinul de 15.000 de lei/procedură, dacă medicul specialist indică acest lucru.

Așteptăm în continuare dosarele și vă îndemn să citiți cu atenție informațiile de pe pagina de internet a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. E foarte important să urmați toți pașii din regulament, să trimiteți toate documentele semnate si pe care să scrieți “conform cu originalul” și să folosiți adeverințele oficiale pe care le găsiți pe site”, a declarat Firea pe Facebook.

De asemenea, Gabriela Firea a pregătit un set de 10 propuneri legislative care se adresează familiilor care își doresc să aibă un copil sau au deja un copil, însă nu au posibilități financiare. Propunerile legislative vin în ajutorul familiilor, dar are și scopul de a crește natalitatea, a precizat Antena 3 CNN.

Citește și: Jobul pentru care românii pot câștiga până la 2.000 de euro pe lună

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult