- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Codul Silvic se schimbă. Aceștia vor primi bani pentru împăduriri!

12 Dec, 21:42 • Oprea Alina
Se schimbă Codul Silvic! Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarta că nRomânia dispune nu doar de cei mai buni speciliști în silvicultură, dar și de cei mai buni IT-iști!
Vești bune pentru români! Codul Silvic se schimbă. Aceștia vor primi bani pentru împăduriri!

În cadrul primei campanii naționale, 10.000 de hectare de teren din România cor fi împădurite și adună, în acest an, peste 1.000 de proiecte. În cadrul acestora, românii primesc asistență și bani pentru ca pământurile lor să redevină verzi până în anul 2026.

Codul Nou Silvic prevede pedepse aspre pentru cei care atentează la a fura lemne, astfel, prin intermediul acestuia se va putea pune stop măcelului asupra pădurilor României.

Aceste teme au fost dezbătute n cadrul Conferinței „România redevine verde – Trei pași fără întoarcere. Un nou cod silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare”, organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media.

„Milioane de hectare de pădure pe care le gestionăm într-un fel sau altul sunt o resursă extrem de valoroasă a României și n-avem niciun motiv să nu folosim toate tehnologiile existente în vremurile pe care le trăim.

Fie că vorbim de LIDAR, de inteligență artificială, de măsuri extrem de moderne de determinare a volumelor de masă lemnoasă. Și văd aceste imagini.

Codul Silvic se schimbă
Codul Silvic se schimbă

E vorba de tehnologia LIDAR pe care o achiziționăm și pe aceasta, împreună cu aparate de zbor care să ne permită să survolăm spațiul aerian al României, să vedem din aer folosind miliarde de puncte în fiecare minut și care ne vor da niște volume de masă lemnoasă și, mai ales, să verificăm de la o lună la alta, de la un an la altul, și să facem acest inventar forestier cum îl numim noi”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, la conferinţa „România redevine verde – Trei pași fără întoarcere.

Un nou cod silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare”, organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media, conform celor comunicate de Antena3.

Ai putea fi interesat și de: Cod silvic 2023. Se schimbă legea, maşina care fură lemne va fi confiscată automat

Codul Silvic se schimbă

Acesta a fost întrebat dcă avem și speciliaști pregătiți să utilizeze aceste siteme digitale avansate. Mircea Fechet a menționat că România a dovedit de-a lungul timpului nu doar că dispune de cei mai buni specialiști în silvicultură, dar și că are cei mai buni IT-iști și are oameni pregătiți să se ocupe de tot ceea ce înseamnă digitalizare.

„Eu, personal, atunci când merg la serviciul SUMAL în Ministerul Mediului, vă mărturisesc că mă simt ca într-un loc care nu seamănă cu un birou obișnuit din minister, pentru că acolo există foarte multă tehnologie, există monitoare pe fiecare perete, există o muncă în în fiecare minut al activităților prin care, folosind tehnologia și folosind toate informațiile digitale, să gestionăm mai bine, spun eu, sistemul de urmărire al masei lemnoase”, a declarat Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, conform celei citate anterior.

Proiectul noului Cod Silvic a fost trimis, marţi, către toate ministerele pentru avizare.  Codul silvic vine cu modificări dure, a anunţat ministrul Mediului, Mircea Fechet, astăzi, la conferinţa „România redevine verde – Trei pași fără întoarcere. Un nou cod silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare”, organizată de Antena 3 CNN, parte a Intact Media.

Printre cele mai importante modificări din Codul Silvic se numără: coborârea pragului pentru furt de lemne, care a scăzut la jumătate, şi confiscarea maşinii cu care s-a produs infracţiunea.

Ai putea fi interesat și de: PIB-ul României a crescut cu doar 0,9% în trimestrul III. Sectoarele care au contribuit la creșterea economiei