- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români. Mașinile pot fi vândute sau cumpărate direct din aplicația „Amiabila”. Contractul se generează în doar câteva minute

20 Jul, 15:22 • Lupu Alexandra
Aplicația „Amiabila” vine cu o nouă funcție. Mașinile pot fi vândute sau cumpărate direct de pe platformă. Contractul se generează automat.
Vești bune pentru români. Mașinile pot fi vândute sau cumpărate direct din aplicația „Amiabila”. Contractul se generează în doar câteva minute

Românii pot vinde sau cumpăra o mașină direct din aplicația „Amiabila”, informează agerpres.ro. Totodată, contractul se generează automat de la data de 19 iulie, iar procesul durează doar câteva minute.

O nouă funcție în aplicația „Amiabila”

Mădălin Roșu, președintele asociației, a declarat că generarea unui contract de vânzare-cumpărare se va realiza direct din aplicația „Amiabila”, iar totul durează doar câteva minute. El a amintit că platforma le trimite românilor notificări de expirare ale principalelor documente care însoțesc un autovehicul.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Mașinile second hand din România au atins cel mai mare preț din istorie. Ce mărci de autoturisme rulate preferă românii

„Procesul de realizare a unui contract de vânzare-cumpărare prin intermediul „Amiabila” durează câteva minute, este intuitiv şi simplu de parcurs.

Noua funcţionalitate vine în completarea celor adăugate recent, din care amintim notificările de expirare ale principalelor documente care însoţesc un autovehicul (ITP, RCA, permis, carte de identitate, rovinietă, asigurare CASCO).

Toate aceste funcţionalităţi sunt puse gratuit de către BAAR la dispoziţia cetăţenilor”, a declarat Mădălin Roşu, preşedintele asociaţiei.

În mai puțin de 10 luni de la lansarea aplicației „Amiabila”, numărul utilizatorilor a ajuns la aproximativ 100.000, din care 16.000 de participanți la trafic, arată datele BAAR. Platforma este disponibilă pentru telefoanele mobile cu sistem de operare IOS și Android. Poate fi descărcată gratuit prin scanarea codului QR.

Aplicația „Amiabila”
Aplicația „Amiabila”

Aplicația este una gratuită și digitalizează procesul unei constatări amiabile. Pentru siguranța datelor personale ale românilor, platforma dispune de autentificare în doi factori. Totodată, persoanele care instalează aplicația au posibilitatea de a înregistra toate mașinile pe care le utilizează (chiar și ocazional). În acest fel, șoferii vor avea mereu la dispoziție documentele de care au nevoie, în cazul unui accident.

Portofoliul daunelor poate fi accesat, ulterior, direct de pe telefonul mobil, dar și de pe website-ul Amiabila. Interfața aplicației este simplă, interactivă și intuitivă. Prin tehnologia OCR (Recunoașterea Optică a Caracterelor), câmpurile cu datele personale se completează automat. O simplă scanare a documentelor este mai mult decât suficientă. Aplicația este conectată cu toți asiguratorii RCA din România.

Citește și: Un nou record pentru România! Statul român este campion la vânzările de mașini diesel în UE