- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru românii fără job! ANOFM a publicat lista cu sute de locuri de muncă disponibile

07 Nov, 21:35 • Cornel Ghimeșan
Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, trebuie să știți că sunt disponibile zecii de mii de joburi. ANOFM a publicat lista cu toate posturile vacante.
Vești bune pentru românii fără job! ANOFM a publicat lista cu sute de locuri de muncă disponibile

Potrivit datelor oferite de angajatori în ceea ce privește locurile de muncă vacante, înregistrările Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) indică că sunt disponibile 66,770 de poziții de muncă la nivel național.

Alte articole: Recalcularea pensiilor se va face după punctele de stabilitate. Ministrul Muncii explică ce sunt acestea

Din totalul locurilor de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă:

  • 2.654 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; programator; referent de specialitate financiar-contabilitate; contabil etc.)

  • 11.487 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent comercial; vânzător; conducător auto transport rutier de mărfuri; casier etc.)

  • 11.445 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant mărfuri; lăcătuș mecanic; sudor; confecţioner asamblor articole din textile; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice etc.)

  • restul de muncă, cele mai multe, fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; curiermuncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor etc).

Subliniem că baza de date ANOFM se actualizează constant în timp real, în funcție de locurile de muncă raportate de angajatori, de termenul de valabilitate al ofertelor și de numărul de repartiții efectuate de agențiile județene pentru a asigura ocuparea forței de muncă.

Detaliile privind locurile de muncă vacante la nivel național pot fi găsite pe site-ul ANOFM în secțiunea „Locuri de Muncă Vacante”.

Atunci când va fi funcțională, Platforma Unică (PULS), dezvoltată în cadrul proiectului „Relația SPO cu angajatorii – eSPOR” cu codul MySMIS 139164, va facilita accesul angajatorilor înregistrați în baza de date ANOFM, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă și a operatorilor serviciului public de ocupare. Acest lucru va simplifica procesul de intermediere pe piața muncii și va crește eficiența acestuia.

Publicul larg va avea posibilitatea să consulte lista locurilor de muncă vacante pe platformă, utilizând diverse filtre, cu condiția ca ofertele să fie active, adică să nu fi fost încă alocate candidaților de către angajatori.

Citește și: Loteria Română anunță care sunt numele extrase cel mai des în istoria jocului loto 6/49. Cu aceste numere poți deveni milionar

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult