- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru tineri! Primăria oferă teren gratuit pentru construirea unei case într-o localitate din România, de interes major

06 Aug, 20:15 • Constantin Cristina
O localitate din România oferă tinerilor teren gratuit pentru construirea unei case. Au fost alocate 1.000 de parcele.
Vești bune pentru tineri! Primăria oferă teren gratuit pentru construirea unei case într-o localitate din România, de interes major

Vești bune pentru tineri! Într-o localitate din România, primăria oferă tinerilor cu vârsta până în 35 de ani un teren gratuit pentru construirea unei case, a transmis antena 3 CNN.

Localitatea se află în județul Bihor, în apropierea de Oradea, fiind o zonă de interes major. Drept exemplu au luat și alte localități din apropiere și vor să ajute tinerii la început de drum prin viață, dar și să popularizeze zona.

Citește și: Fermierii români trag un semnal de alarmă. Se lovesc de o nouă problemă, care afectează toate culturile. „Terenul va fi contaminat”

Vești bune pentru tineri! Primăria oferă teren gratuit pentru construirea unei case într-o localitate din România, de interes major

Comuna Sânmartin din județul Bihor oferă parcele de teren gratuite pentru tinerii care vor să își construiască o casă. Primarul Cristian Laza își dorește să aibă utilitățile necesare înainte de a oferi terenul celor interesați de construcția unei locuințe. Localitatea se află în apropiere de Oradea, astfel că mai multe persoane au decis să profite de această ocazie.

Pentru a beneficia de această oportunitate, unii români s-au întors din străinătate, iar în jur de 60 de familii și-au construit deja case în comună.

teren
teren

„Țin să precizez încă de la început că au mai dat și alte comune și predecesorul meu, poate eu am reușit să dau o altă amploare a acestui proiect, reușind să asigur și utilități și absolut toate cele necesare tinerilor pentru a fi interesați de un asemenea proiect, în comuna Sânmartin. S-au alocat undeva la 1.000 de parcele. Trebuie precizat și faptul că suntem limitrofi Oradei și de aici și un interes sporit față de acest demers al nostru. S-au întors și tineri din străinătate.

Avem undeva la 50-60 de familii care și-au construit case în comuna noastră și iată, în acest sens, am reușit oarecum să împușcăm doi iepuri deodată și să-i aducem pe românii noștri care au trudit în străinătate din nou aproape de noi, să pună umărul la reconstrucția României”, a declarat declarat Cristian Laza primarul satului Sânmartin din județul Bihor.

De asemenea, pentru a obține un teren gratuit vor fi necesare îndeplinirea unor condiții. Așadar, tinerii trebuie să aibă până în 35 de ani, să fii locuitor al comunei și să ai o declarație notarială prin care să ateste că nu este deținută nicio locuință sau teren intravilan.

„Condițiile sunt clare: să fii locuitor al comunei respective, până în 35 de ani, vârsta maximă și declarație notarială că nu deții locuință sau teren intravilan”, a mai spus primarul Cristian Laza.

Alte articole: Banca Mondială recomandă României creşterea impozitelor pe proprietăţi. Cât ar putea plăti în plus românii pe apartamente, case şi terenuri