- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Primăria Capitalei construiește o gară care va lega Bucureștiul de marile capitale europene

27 Jun, 16:30 • Lupu Alexandra
Primăria Capitalei vrea să construiască o gară care să lege Bucureştiul de marile capitale europene. Eurogara va fi construită în zona Chitila-Triaj.
Vești bune! Primăria Capitalei construiește o gară care va lega Bucureștiul de marile capitale europene

Primăria Capitalei are planuri mari! Instituția vrea să construiască o gară care să lege Bucureștiul de marile capitale europene, informează antena3.ro.

Eurogara care va lega Bucureştiul de marile capitale europene

Eurogara va fi construită în zona Chitila-Triaj și va deveni al doilea punct feroviar internațional. Până la ora actuală, nu se știe cu exactitate care va fi durata lucrărilor de infrastructură, pentru că nu există o dată fixă de începere. În următoarele zile, specialiștii se vor ocupa de planul urbanistic general.

Vezi și: Românii pot merge cu trenul CFR în Turcia și Bulgaria. Bilete ieftine scoase la vânzare

La Eurogara din Capitală ar trebui să vină trenuri internaționale de mare viteză din Roma, Milano, Paris, în doar câțiva ani. Românii își vor cumpăra biletul de tren, se vor urca în vagon și vor ajunge la destinația dorită.

Eurogara reprezintă un punct important prevăzut în planul urbanistic general la care se lucrează în următoarea perioadă. Planul urbanistic ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului 2024. Prin intermediul acestui proiect, românii trebuie să se aștepte și la un aeroport în zona de sud a orașului, în zona Ciorogârla, dar și un port. Astfel, românii vor pleca direct din Ciorogârla în croazieră pe Marea Neagră.

Gara
Gara

Prin intermediul portului, menționat în planul urbanistic, Marea Neagră va fi legată de Capitală. Și veștile bune nu se termină aici, pentru persoanele care vor să ajungă în străinătate, simplu și rapid! În urmă cu puțin timp, CFR Călători a anunțat că pune în funcțiune mai multe trenuri pe tura București – Istanbul, Sofia, Varna.

Biletele pot fi cumpărate din stațiile și agențiile CFR Călători, precum și online, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro. Biletele de călătorie pot fi ridicate din gară sau pot ajunge la românii interesați prin livrare prin curier. Călătorii sunt îndrumați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro pentru a vedea informațiile actualizate despre circulația trenurilor. Totodată, românii sunt rugați să apeleze la numerele de telefon 021/9521 (trafic intern), 021.314.5528 (trafic internaţional Gara de Nord Bucureşti) sau să se adreseze personalului din stații, dacă au nevoie de mai multe detalii.

Citește și despre următorul subiect: CFR Călători pune în funcțiune mai multe trenuri pe ruta București – Istanbul, Sofia și Varna. Tarife și program de circulație