- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Românii ar putea beneficia de încă două zile libere în 2023

08 Nov, 20:39 • Cassano Sabrina
Românii ar putea primi începând cu 2023 încă două zile libere. Este vorba de espre zilele de Sfântul Ion și de Bobotează, respectiv 6 și 7 ianuarie, care ar putea deveni zile libere.
Vești bune! Românii ar putea  beneficia de încă două zile libere în 2023

Românii ar putea primi începând cu 2023 încă două zile libere. Astăzi  a fost deja înaintată propunerea social-democraților în ședința Comisiei de muncă. Votul încă nu s-a dat, și asta pentru că este nevoie ca Guvernul să își exprime punctul de vedere.

Senatorul USR Ștefan Pălărie este împotriva acestei inițiative

Acesta consideră că românii au deja suficiente zile libere.

„Am fost săptămâna aceasta și în care s-a încheiat și în București, și în Timișoara, și în Târgoviște, Dâmbovița și în Brașov. Stăm de vorbă cu oamenii și întrebăm care sunt cele mai mari priorități ale lor. Să știți că nu a existat o voce care să spună cea mai mare durere a noastră este astăzi că nu avem suficiente zile libere.”, a declarat acesta pentru Antena 3 CNN.

Românii vor putea beneficia la sfârșitul acestei luni de două zile libere. Este vorba de 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, și 1 decembrie, ziua Națională a României. Anumite caategorii nu vor putea beneficia de aceasta minivacanță. Printre aceștia se numără cei care lucrează în sistemul militar dar și în unitățile de alimentație publică. Cu toate acestea, angjatorul este obligat să le timpul liber cuvenit în următoarele 30 de zile.

Zile libere în 2023

Calendarul de zile libere 2023  arată că vom  avea 15 zile libere de la stat, dintre care doar 3 pică în weekend, față de 6 câte erau, în 2022. În 2022,  românii au avut avea dreptul la 15 zile libere, adică sărbătorile legale, conform Codului Muncii. Dintre acestea, 9 au fost în timpul săptămânii și 6 în week-end.

Citește și: Nicușor Dan face apel la Guvern pentru plata datoriei Termoenergetica. „Exclud varianta ca politicienii din România să ducă în faliment Termoenergetica şi Elcen”

Citește și: Mai multe zile libere pentru bugetari decât pentru angajații din privat. De câte zile vor beneficia în plus cei care lucrează la buget