- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Românii vor primi mai devreme banii pe voucherele de alimente. Marcel Boloș a făcut anunțul

09 Apr, 16:44 • Constantin Cristina
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a anunțat când vor intra banii pe voucherele pentru alimente, care vin în sprijinul românilor înainte de sărbătorile Pascale.
Vești bune! Românii vor primi mai devreme banii pe voucherele de alimente. Marcel Boloș a făcut anunțul

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat când vor beneficia mii de români de voucherele pentru alimente din programul „Sprijin pentru România” și că acestea vor intra în avans, tocmai pentru ca oamenii să se poată pregăti de Paște, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Marius Budăi, informații noi despre pensii și voucherele de alimente. Când vor beneficia oamenii de ele

Așadar, programul vine în ajutorul a milioane de români sărmani și de aceea ministrul a făcut tot posibilul ca aceștia să primească banii mai devreme.

Românii vor primi mai devreme banii pe voucherele de alimente

Cum Paștele este pe 16 aprilie, românii vor primi plata în avans și vor primi și pachete de 24 kg de alimente, oferite de Uniunea Europeană.

„Joia viitoare (13 aprilie – n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente. Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie – n.r.). Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente. Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate”, a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

vouchere
vouchere

2,4 milioane de români aflați în situații de vulnerabilitate vor beneficia de șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, conform un comunicat de presă al MIPE.

Judeţele cu cei mai mulţi beneficiari de vouchere pentru alimente şi mese calde sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

De vouchere sociale pentru alimente şi mese calde beneficiază mai multe categorii de români:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023

– persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.

– familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranşele din anul 2023

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Alte articole: Vouchere alimentare 2023. Care sunt magazinele unde pot cheltui românii banii de la Guvern