- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi, informații noi despre pensii și voucherele de alimente. Când vor beneficia oamenii de ele

09 Apr, 10:07 • Constantin Cristina
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat când vor fi încasate pensiile și voucherele de alimente. Tot el a mai spus că ajutoarele vor intra mai devreme în această lună, tocmai ca beneficiarii să le poată folosi de Paște.
Marius Budăi, informații noi despre pensii și voucherele de alimente. Când vor beneficia oamenii de ele

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că pensiile pe card au intrat încă de pe 8 aprilie, iar cele livrate prin poștaș vor ajunge la oameni cel târziu în 11 aprilie, a informat news.ro.

Vezi și: Atenție, români! Date de ultimă oră. Când vor intra pensiile în aprilie 2023?

Marius Budăi, noi informații despre pensii și vouchere

Ministrul a mai precizat faptul că, voucherele de alimente vor fi distribuite până pe data de 13 aprilie, pentru ca beneficiarii să le poată folosi la cumpărăturile de Paște, iar masa lor să aibă tot ce trebuie de această sărbătoare.

„Voucherele pentru alimente vor intra şi ele săptămâna aceasta, la începutul săptămânii. De asemenea, pensiile care sunt încasate prin factorul poştal vor fi plătite până în data de 11 aprilie. Calendarul era între 3 şi 15 ale lunii, ţinând cont că Paştele este în data de 16 aprilie, am considerat necesar să comprimăm puţin şi să plătim cât mai repede. Am primit mesaje de la seniorii României care ne-au spus că încă de ieri le-au intrat banii pe card”, a spus Marius Budăi.

Marius Budăi
Marius Budăi

Banii se vor livra mai devreme cu două zile, adică pe data de 10, în loc de data de 12 aprilie, tocmai, ca toți românii să aibă suficient timp să se pregătească de Paște. Astfel, s-a făcut o excepție pentru această lună. Lunar, pe card se virează banii pe data de 12, iar poștașii împart banii pe ziua de 15.

În funcție de modalitatea pe care a ales-o fiecare persoană să primească banii, va influența data la care vor primi banii. Așadar, dacă au ales metoda clasică, să primească banii fizic, poștașii vor livra pensiile la domiciliul românilor până la data de 11 aprilie, iar cei care au optat pentru a primi banii pe card, pensiile vor fi virate în data de 10 aprilie, a anunțat ministrul Muncii.

Încă o veste bună pentru români, este că se vor bucura de o sumă suplimentară de 250 de lei, însă doar pensionarii și românii vulnerabili. Din acest proiect vor beneficia 2.400.000 de români.

Alte articole: Vouchere sociale 2023. Banii pentru milioane de români vor intra pe carduri chiar înainte de Paște