- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești excelente. De ce temperaturi vor avea românii parte pe 30 aprilie și 1 mai

30 Apr, 08:21 • Bumbeneci Diana
După zile cu vreme mohorâtă, ANM anunță că vremea se mai încălzește. Temperaturile intră într-un proces de creștere, iar ploile vor cădea mai rar.
Vești excelente. De ce temperaturi vor avea românii parte pe 30 aprilie și 1 mai

Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea astăzi în țară, dar și mâine, pe 1 mai, în ultima zi de vacanță a românilor. De ce temperaturi se vor bucura oamenii, după zile cu ploi și chiar ninsoare în zonele înalte.

Meteo duminică, 30 aprilie. Temperaturi mai mari în România

Vremea se va încălzi uşor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime în general între 3 şi 10 grade, valori normale pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei în zonele montane şi submontane unde local vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice; ploi slabe, de scurtă durată vor fi şi în zonele mai joase de relief din vest, centru şi parțial din sud, în timp ce în restul țării probabilitatea de ploaie va fi redusă. La munte, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Meteo București: Vremea va fi în general frumoasă şi în încălzire. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre orele serii şi la începutul nopții, când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab. Temperatura aerului va avea valori normale pentru sfârşitul lunii aprilie, cu maxima în jurul valorii de 20 de grade şi minima de 6-9 grade.

Te mai poate interesa astăzi și: MAE: Alertă de călătorie pentru toți românii care trec granița în minivacanța de 1 mai

Temperaturi România
Temperaturi România

Meteo luni, 1 mai

Regimul termic va fi caracterizat de valori agreabile, în jurul celor specifice începutului lunii mai; astfel, maximele, local uşor mai ridicate decât în ziua anterioară, vor fi de la 16-18 grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei şi pe litoral până la 22-23 de grade local în vest şi sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei la munte (mai ales în Carpații Meridionali) şi în sud-vestul teritoriului, cu precădere în zonele submontane, unde pe alocuri vor fi averse şi izolat descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări noaptea în sudul Banatului şi în vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de ceață.

Conform ANM, în București, vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori agreabile, de altfel normale pentru prima zi a lunii mai; astfel, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 21 de grade, iar minima va fi de 8…9 grade, mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei şi vântul va sufla slab până la moderat.

Vezi și: Șoc pe litoralul românesc, cu puțin înainte de începerea sezonului estival! O renumită stațiune riscă să rămână fără atestat turistic. Ce se va întâmpla cu românii care și-au luat concediu în acele locuri?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult