- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești excelente pentru românii care vor bani prin Rabla Clasic și Rabla Plus 2024. S-au afișat listele

23 Apr, 12:36 • Bumbeneci Diana
AFM anunță noile liste pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Iată noile cereri acceptate.
Vești excelente pentru românii care vor bani prin Rabla Clasic și Rabla Plus 2024. S-au afișat listele

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, în urma şedinţei comitetului de Avizare din 19.04.2024, conform celui mai recent comunicat de pe site-ul instituţiei.

Noile liste ale beneficiarilor Rabla Clasic și Rabla Plus

Pentru Programul Rabla Clasic, au fost publicate 177 dosare acceptate pentru 500 autovehicule şi 143 motociclete în valoare de 9.175.500 lei.

În cadrul Programului Rabla Plus, au fost publicate 413 dosare acceptate pentru 2.532 autovehicule în valoare de 102.560.000 lei.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Rabla
Rabla

Rabla Clasic

Prin Programul Rabla Clasic se acordă un tichet (primă de casare) în valoare de 7.000 lei pentru o mașină cu o vechime mai mare sau egală cu 6 ani, înmatriculată în România, care este casată, cu scopul achiziționării unei mașini noi cu noxe reduse. Mașina nou achiziționată trebuie să aibă un nivel de emisii de noxe de maximum 150g CO2/km în regimul de măsurare mixt WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi 2 tichete Rabla, cu mențiunea ca prima de casare pentru 2 autovehicule este de 10.000 de lei.

În plus față de suma de pana la 10.000 lei, participantul în Programul Rabla Clasic poate beneficia suplimentar de alte ecobonusuri, în cazul în care mașina pe care dorește să o achiziționeze îndeplinește condițiile de mai jos. Astfel, se oferă:

  • Un ecobonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • Un ecobonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achiziția unei mașini cu sistem GPL;
  • Un ecobonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru fiecare autoturism casat, cu norma de poluare Euro 3 sau mai mica, pentru maxim 2 autoturisme
  • Un ecobonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid; versiunile de tip Plug-in Hybrid (PHEV) care se încarcă de la priză intră în Programul Rabla Plus.

Rabla Plus 2024

În cazul în care vrei să optezi pentru o mașină 100% electrică sau Plug-in Hybrid (PHEV), prin Programul Rabla Plus poți beneficia de :

  • O primă de casare de 13.000 de lei la casarea unui singur autoturism cu vechime de peste 6 ani, în vederea achiziției unui autoturism nou, de tip Plug-in Hybrid (PHEV), cu emisii de maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP;
  • O primă de casare de 25.500 de lei lei la casarea unui singur autoturism cu vechime de peste 6 ani, în vederea achiziției unei mașini cu propulsie 100% electrică sau a unei mașini noi cu pilă de combustie cu hidrogen, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, cu condiția ca valoarea autovehiculului pur electric să nu depășească suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.
  • Achiziționarea unui autovehicul nou in cadrul Programului Rabla Plus este posibilă doar în cazul în care casezi un autoturism vechi.

Ai putea citi: O nouă perioadă luată în calcul la pensie. Simona Bucura Oprescu și Daniel Baciu dau vestea anului 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult