- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești incredibile! Autostrada A1 Pitești – Sibiu ar putea fi deschisă înainte de termen!

23 Oct, 10:28 • Oprea Alina
Se pare că Autostrada A1 ar putea fi o surpriză pentru cetățenii români și nu numai! WeBuild pare că a recuperat lucrările, iar scenariile se îmbunătățesc, deschiderea parțială și totală fiind un eveniment care ar putea avea loc mai devreme decât termenul impus!
Vești incredibile! Autostrada A1 Pitești - Sibiu ar putea fi deschisă înainte de termen!

Lucrările de pe Autostrada A1 ar putea fi finalizate înainte de termenul indicat, anume septembrie 2025. Astfel, se preconizează că în primăvara anului 2025, Autostrada A1 ar fi realizată, după cum arată datele oferite de Asociația Pro Infrastructură (API). Conform ultimelelor analize efectuate de acoiația care monitorizează marile investiții din transporturi se arată o deschidere a primei jumătăți a lotului până la nodul rutier de la Mănicești până în luna decembrie a anului 2024. Lotul 5 Pitești – Curtea de Argeș a depășit un procent de 50% din lucrări, datorită echipei WeBuild care s-a mobilizat.

„Antreprenorul a recuperat excelent întârzierile din 2022 și, dacă menține acest ritm foarte bun, are toate șansele să inaugureze lotul cu multe luni înainte de septembrie 2023, termenul contractual. Într-un scenariu optimist, inaugurarea poate fi în primăvara lui 2025 și în cel mai optimist scenariu chiar decembrie 2024, cel puțin parțial până la nodul Mănicești/Vâlcele.”, arată datele Pro Infrastructură, p0otrivit Economedia.

Citește și: Încă un pas pentru Autostrada A13, Sibiu-Făgăraș! Lotul 2 a fost desemnat și aproape contractat de către constructorul turc Makyol

Loturile de pe Autostrada A1 face modificări traficului DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea

Se speculează că circulația Pitești – Curtea de Argeș ar putea fi deschisă până în anul 2025, însă lotul 4 PORR cu tunelul de la Dealul Momaia ar putea fi deschis abia în decembrie 2024, conform API.

Autostrada A1
Autostrada A1

„Primii 25 de metri din primul tunel forat pe o autostradă românească. Deși scurt, doar 9,861 kilometri, lotul conține primul tunel veritabil intrat în execuție pe o autostradă din România/Dacă terenul dificil nu va da prea mari bătăi de cap experților Porr, tunelul ar putea fi pregătit de trafic în decembrie 2026, termenul contractual din acest moment. Pe lângă punctul critic evident, nici restul șantierului nu e de lepădat: câteva deblee care ne dau emoții (risc semnificativ de alunecări), mai multe viaducte cu pile înalte și nodul rutier Tigveni. Una peste alta, deși vorbim de nici 10 kilometri, misiunea Porr nu este deloc una ușoară, ba dimpotrivă. Dar avem încredere că, în condiții normale, antreprenorul își va respecta blazonul și va face un efort susținut ca să inaugureze tronsonul de la Curtea de Argeș la Tigveni în decembrie 2026. Împreună, cele două sectoare ale A1 dintre Bascov și Tigveni vor schimba din temelii traficul de pe DN7 dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea.”, arată datele API, potrivit sursei citate.

Citește și: FOTO| CNAIR anunță noi modernizări pe autostrada A1. Două noi spații de servicii au fost amplasate pe rutiera de mare viteză din România