- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi despre Autostrada Unirii A8: Curtea de Apel București a respins contestația Danlin pentru lotul 3 atribuit UMB. Danlin, obligat să plătească către UMB cheltuieli de judecată de aproape 12 000 lei

28 Oct, 10:57 • Fundeanu Madalina
Contractul pentru lotul 3 de pe Autostrada Unirii A8 merge mai departe cu UMB în etapa de proiectare, după ce Curtea de Apel București a respins contestația constructorului Danlin. În plus, CAB a obligat Danlin să plătească către UMB cheltuieli de judecată de aproape 12 000 lei.
Vești noi despre Autostrada Unirii A8: Curtea de Apel București a respins contestația Danlin pentru lotul 3 atribuit UMB. Danlin, obligat să plătească către UMB cheltuieli de judecată de aproape 12 000 lei

Contractul pentru lotul 3 de pe Autostrada Unirii (A8) merge mai departe cu UMB în etapa de proiectare, după ce Curtea de Apel București a respins, vineri, 27 octombrie contestația constructorului Danlin. Mai mult, CAB a obligat Danlin să plătească către UMB cheltuieli de judecată de aproape 12 000 lei, conform Economedia.

Ce se întâmplă cu Autostrada A8?

Danlin XXL, compania care contestă licitațiile pe care le-a câștigat UMB pe Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), este cel mai mai mare constructor din județul Neamț, specializat în lucrări de infrastructură rutieră, are peste 300 de angajați, o cifră de afaceri de 330 de milioane lei anul trecut, dar care nu a lucrat la niciun proiect pentru infrastructura mare (autostradă sau drum expres), spun sursele.

Autostrada A8
Autostrada A8

Citește și: Grindeanu și-a schimbat deciziile în privința inaugurării Lotului 1 de pe Autostrada București Sud. „Pe lotul 1 al Autostrăzii A0 de Centura Sud-București a început astăzi turnarea betonului”

Decizia instanței este definitivă și vine la aproape o lună de la semnarea contractului pentru lotul Leghin-Târgu Neamț finanțat din PNRR.

,,Tip solutie: Recurs (alte soluţii)/ Solutia pe scurt: Respinge plângerea, ca nefondată. Obligă petenta la plata sumei de 11.840,98 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimata SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition Umb SRL – SC Tehnostrade SRL. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 27.10.2023./Document: Hotarâre 27.10.2023″, acesta este decizia Curții de Apel București.

„Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA). Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările (finanțate prin PNRR) în de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (Leghin – Târgu Neamț) care face parte din A8 (Târgu Mureș-Târgu Neamț – Iași – Ungheni)”, a declarat pe 19 iulie, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Pentru lotul 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, CNAIR a depășit deja trei termene: 25 iulie, 7 septembrie și 19 octombrie. Opt oferte au fost depuse la sfârșitul lunii aprilie, dar nu și de la UMB. Ultimul termen asumat de CNAIR, 19 octombrie nu a fost respectat, iar noul termen estimat în SEAP este 17 noiembrie. Pe 1 octombrie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu se declara „absolut convins” de semnarea contractului până la sfârșitul lunii, potrivit informațiilor transmise de către Economedia.

Vezi și alte știri: Când ar putea fi gata Autostrada Moldovei. Anul 2024 joacă un rol cheie pentru asocierile de constructori. Iată video cu stadiul lucrărilor