- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești noi despre prețurile alimentelor în pragul Paștelui. Marcel Boloș: „Nu cred că Guvernul poate să intervină”

06 Apr, 14:15 • Bumbeneci Diana
Boloș spune că prețurile din piață sunt destul de mari, deși guvernul a intervenit cu plafonarea la alimentele de bază în supermarket/ „Nu cred că Guvernul poate să intervină asupra prețului din piață”.
Vești noi despre prețurile alimentelor în pragul Paștelui. Marcel Boloș: „Nu cred că Guvernul poate să intervină”

Ministrul Finanțelor

, Marcel Boloș, a declarat că deși plafonarea adaosurilor comerciale pentru alimentele de bază a avut un impact pozitiv, prețurile în piețele agroalimentare sunt în continuare mari.

Vești noi despre prețurile alimentelor în pragul Paștelui

Am spus acest lucru (n.r.- prețurile din piață sunt mari). Am fost în piață, merg des în piață. Sunt prețuri destul de mari cu toate eforturile pe care le-a luat Guvernul României pentru că guvernul s-a concentrat asupra coșului zilinic de trai și asupra alimentelor de bază. Cu toate acestea, prețurile în piață sunt destul de mari”, a declarat Marcel Boloș, la Digi24.

Acesta precizează că dacă populația va cumpăra din piețele agroalimentare, prețul va rămâne în continuare ridicat.„Deși plafonarea la alimentele de bază a avut un impact pozitiv, nu vreau să mă gândesc ce se întâmpla în lipsa acestei măsuri, dar în continuare prețurile cresc. Aici poate și explicația o găsim în ce înseamnă materie primă. Nu cred că Guvernul poate să intervină asupra prețului din piață și asupra nivelului de subvenții. Discutam cu Ministrul Agriculturii pentru că au fost la început de an o serie de subvenții care s-au acordat de către Guvern și cu toate acestea prețurile în continuare cresc și au această tendință de creștere. Să ne gândim ce s-ar întâmpla în lipsa subvențiilor si măsurilor de plafonare. Aici Guvernul și-a făcut datoria”.

Ministerul Finanțelor - Marcel Bolos
Ministerul Finanțelor – Marcel Bolos

„Sperăm ca perioada de sezon, abundentă de produse agroalimentare, să fie cea care va tempera din creșterile de prețuri”.

În același timp, ministrul spune că nu sunt elemente care să pună presiune pe inflație. „Trebuie să ne aducem aminte că la sfârșit de an a fost cu 10,4% rata medie anuală a inflației. La final de an să avem o rata a inflației de 4,4% care presupune inclusiv o stabilizare la nivel de politică monetară”, mai transmite Boloș.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult