- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste la început de 2023. Prima tranșă a voucherelor sociale întârzie

03 Jan, 10:27 • Cornel Ghimeșan
Vești proaste pentru români. Voucherele pentru alimente nu vor ajunge pe cardurile românilor luna aceasta. Prima tranșă, în valoare de 250 de lei, va fi livrată abia în luna martie.
Vești proaste la început de 2023. Prima tranșă a voucherelor sociale întârzie

După ce au avut parte de cele mai scumpe sărbători din ultimii ani, românii mai au de așteptat până când vor primi ajutoarele promise de la stat. Persoanele vulnerabile nu vor primi luna aceasta ajutorul de 250 de lei pentru alimente.

Citește și: Încă se mai practică: O grupare din Bihor a înscenat accidente rutiere ca să ia bani de la societățile de asigurări. Daunele se ridică la 657.895 de lei

Prima tranșă a voucherelor alimentare se va livra abia în luna martie, iar următoarele tranșe vor fi trimise la fiecare două luni, mai exact în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie. Toate aceste vouchere însumează 500 de lei, bani pe care oamenii îi vor primi pe tot parcursul acestui an.

Vești proaste la început de 2023. Prima tranșă a voucherelor sociale întârzie
Vești proaste la început de 2023. Prima tranșă a voucherelor sociale întârzie

Și ajutorul pentru energie va avea o întârziere. Abia în luna februarie se va livra jumătate din acest ajutor, iar restul – în luna septembrie a acestui an. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să își plătească facturile rămase restante din luna noiembrie a anului 2022. Și bătrânii vulnerabili vor primi ajutoare financiare, jumătate din acești bani vor fi livrați luna aceasta, iar restul – în luna octombrie.

Vouchere sociale 2023

Guvernul României

pregătește noi pachete de ajutor financiar pentru cei mai săraci dintre cetățenii săi, dar și pentru diverse categorii socio-profesionale. Cel mai adesea, ajutorul financiar este oferit populației sub formă de vouchere.

Totodată, printre beneficiarii primelor ajutoare care vor fi oferite anul viitor se vor număra persoanele cu dizabilități, conform unui act normativ semnat la Palatul Victoria la sfârșitul anului 2022.

Ordonanța de Urgență 168/2022, în articolul 19,, face referire la mai multe indemnizații unice care vor fi acordate în luna ianuarie 2023. Valorile variază de la copii la adulți și în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:

Pentru adulți:

  • 368 lei pentru persoanele cu handicap grav;
  • 279 lei pentru persoanele cu handicap accentuat;
  • 64 lei pentru persoanele cu handicap mediu.

Pentru copii:

  • 316 lei pentru copiii cu handicap grav;
  • 184 lei pentru copiii cu handicap accentuat;
  • 64 lei pentru copiii cu handicap mediu.
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult