- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste pentru 2.500 de pensionari. Din cauza indexării pensiilor cu 13,8%, nu mai primesc gratuitate la transportul public în comun

02 Feb, 23:25 • Fundeanu Madalina
După indexarea pensiilor cu 13,8 %, mai mulți pensionari nu mai primesc legitimații gratuite pentru transportul public în comun. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, doar cei care au pensii lunare de până la 2.500 de lei inclusiv, beneficiază de gratuitate.
Vești proaste pentru 2.500 de pensionari. Din cauza indexării pensiilor cu 13,8%, nu mai primesc gratuitate la transportul public în comun

În urma indexării pensiilor cu 13,8 %, mai mulți pensionari nu mai primesc legitimații gratuite pentru transportul public în comun, conform informațiilor relatate de Antena 3 CNN.

Pensionarii care nu mai primesc gratuitate la transportul în comun

Indexarea pensiilor, cu 13,8%, începând cu data de 1 ianuarie 2024, a făcut ca aproximativ 2.500 de pensionari să nu mai beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport public în comun. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, doar oamenii vârstnici care au pensii lunare de până la 2.500 de lei inclusiv, beneficiază de gratuitate.

Pe de altă parte, pensionarii din Ploiești, indiferent de vârsta pe care o au, pot beneficia de gratuitate pentru transportul public în comun dacă au pensii lunare de până la 2.500 de lei inclusiv.

Riscurile întâmpinate de cei depistați cu autorizații expirate

Potrivit site-ului TCE, autorizațiile de călătorie gratuită care nu sunt preschimbate la termen își încetează valabilitatea, iar cei în cauză sunt considerați călători frauduloși. La asemenea cazuri, taxa este de 25 de lei/loc sau de 100 de lei amendă contravențională.

Te-ar mai putea interesa și: Noi modificări importante pentru elevi. Se schimbă numărul de ore pe care trebuie să-l petreacă la școală, potrivit unui proiect depus la Ministerul Educației

gratuitate pentru pensionari la transportul public
gratuitate pentru pensionari la transportul public

„Legitimațiile gratuite au o valabilitate de un an. După expirarea temenului de valabilitate pensionarii au obligația preschimbarii autorizațiilor de călătorie gratuită la tonetele de la Lămâița, Coreco și Gara de Sud, precum și la Casieria Colectoare a societății din strada Gageni nr.88”, a declarat Nicolae Alexandri, directorul general al TCE Ploiești, potrivit Observatorul Prahova.

Eliberarea legitimației gratuite se realizează pe baza cărții de identitate, dar și a cuponului de pensie din luna în curs sau anterioară.

Consilierii liberali ploieșteni solicită majorarea plafonului la 3.500 de lei

Consilierii liberali ploieșteni au propus majorarea plafonului la 3.500 de lei pentru care se acordă gratuitate celor ieșiți la pensie care locuiesc în Ploiești.

Potrivit directorului general al TCE, din analiza efectuată la nivelul societății, dacă propunerea va fi adoptată la Ploiești, numărul celor care beneficiază de gratuitate ar crește cu aproximativ 12.000 de persoane, urmând ca aproximativ 30.000 de pensionari să aibă gratuitate la transport.

Vezi și: Noi reguli privind racordarea pe bază de licitație a locurilor de producere a energiei electrice! ANRE a pus în dezbatere publică proiectul