- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste pentru angajați! Peste jumătate dintre companii vor reduce valoarea nominală a tichetelor de masă

08 Aug, 20:14 • Cornel Ghimeșan
După ce Guvernul a propus introducerea unei taxări suplimentare cu 10% pentru CASS, peste jumătate dintre companiile din România vor să reducă sau să nu mai crească valoarea nominală a tichetelor de masă oferite angajaţilor.
Vești proaste pentru angajați! Peste jumătate dintre companii vor reduce valoarea nominală a tichetelor de masă

Vești proaste pentru angajați! Cult Research a realizat recent un studiu care arată că 57% dintre companiile de la noi spun că vor reduce sau nu vor mai creşte valoarea nominală a tichetelor de masă oferite angajaţilor, iar 70% dintre firmele care nu acordă acum tichete spun că cel mai probabil nu vor face acest lucru nici în viitor.

Citește și Angajaţii români trebuie să fie atenţi! Situaţiile în care se pot tăia zile din concediul de odihnă

Vești proaste pentru angajați!

Guvernul a adoptat în luna iulie o decizie conform căreia companiile pot creşte valoarea tichetelor de masă la 35 de lei, de al 1 august, şi 40 de lei de la 1 ianuarie 2024, scrie RomâniaTV.net.

Astfel, dacă această taxă de 10% va fi introdusă aproape o treime dintre companiile care acordă acest tip de tichete nu vor mai lua în calcul pentru următoarea perioadă creşteri salariale ale angajaţilor, mai arată studiul.

„Noile măsuri fiscale propuse de Guvern au impact pentru întreg sectorul de business, aşa cum este decizia de taxare a tichetelor de masă cu CASS 10%.

Companiile angajatoare care oferă acest tip de beneficiu extra-salarial resimt direct aceste măsuri, tocmai de aceea ne-am dorit să vedem care este perspectiva lor asupra acestui subiect.

Rezultatele ne arată că cele mai afectate ar putea fi companiile mici şi mijlocii; mai bine de un sfert dintre angajaţii acestor firme riscă sistarea tichetelor de masă”, a declarat Alexandru Zodieru, Managing Partner Cult Research.

57% dintre companiile participante la studiu spun că vor reduce sau nu vor mai creşte valoarea nominală a tichetelor de masă oferite angajaţilor, chiar dacă începând cu 1 august tichetele au fost majorate la 35 de lei.

De asemenea, o treime dintre angajatori au în vedere să păstreze aceeaşi valoare nominală a tichetelor, în timp ce 23% iau în calcul chiar şi scăderea valorii nominale a tichetelor pe care le acordă angajaţilor.

Mai mult, studiul arată că 50% dintre companii ar putea decide să crească preţul final al produselor sau al serviciilor pe care le oferă, în contextul taxării suplimentare cu CASS 10% pentru tichetele de masă.

Companiile mici şi mijlocii din România vor fi cele mai afectate de măsura de taxare suplimentară cu CASS a tichetelor de masă.

23% dintre companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 500.000 de euro pe an nu vor mai acorda tichete de masă angajaţilor. Acestea declară că vor întrerupe acordarea tichetelor de masă după aplicarea măsurii.

Citește și Riscurile muncii de acasă. Angajații „remote” sunt tot mai aproape de pragul sărăciei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult