- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Victimele exploziei de la Crevedia, ajutate și de statul român. Marcel Ciolacu „Aşa cum am promis, acordăm 2.000 de euro” – VIDEO

31 Aug, 13:55 • Constantin Cristina
Marcel Ciolacu a anunțat valoarea ajutoarelor pentru victimele exploziei de la Crevedia. Iată ce sume vor primi familiile victimelor.
Victimele exploziei de la Crevedia, ajutate și de statul român. Marcel Ciolacu „Aşa cum am promis, acordăm 2.000 de euro” - VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Guvernul va acorda ajutoare familiilor victimelor tragediei de la Crevedia. Vor beneficia de aceste sume și cei care au locuințele afectate de incendiu, a informat ziare.com.

Citește și: Primele ajutoare financiare pentru familiile afectate de exploziile din Crevedia au fost confirmate. CJ Dâmbovița sare în ajutorul victimelor

Victimele exploziei de la Crevedia, ajutate și de statul român. Marcel Ciolacu „Aşa cum am promis, acordăm 2.000 de euro” – VIDEO

Oficialul a mai precizat că vor fi plătite toate cheltuielile cu transportul, cheltuielile forfetare pentru însoțitorii tuturor pacienților români transferați în străinătate.

„Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2.000 lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 lei şi ajung la 10.000 lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa”, a precizat Ciolacu, la începerea şedinţei de guvern.

explozii Crevedia
explozii Crevedia

Tot joi, 31 august, s-a înregistrat al treilea deces în urma exploziilor de la Crevedia.

„Din păcate, astăzi s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Aş dori să transmit condoleanţe familiei în numele meu şi al Guvernului României şi cred că cel mai important este acum ca toţi ceilalţi pacienţi aflaţi în stare gravă să fie salvaţi, iar restul răniţilor să se întoarcă cu bine la familiile lor”, a adăugat premierul.

Ciolacu a mai spus că este în permanentă legătură cu spitalele din Europa unde au fost transferați răniți.

„Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferaţi cei cu arsuri mari şi ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim şi de asemenea o şi transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească toate cheltuielile în ceea ce priveşte transportul, cheltuielile forfetare pentru însoţitorii tuturor acestor pacienţi români. Consider că este un gest absolut firesc într-o asemenea situaţie”, a mai spus premierul.

Alte articole: Ajutor de 3.000 de lei pentru familia fiecărei victime din explozia de la Crevedia. Patriarhia Română: „Acest tragic eveniment este unul care ne solidarizează cu familiile greu încercate ale acestora”