- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Victor Ponta atacă Olanda pentru blocarea aderării României la Schengen. „A fost cea mai şmecheră!”

12 Dec, 11:18 • Cornel Ghimeșan
Victor Ponta susţine că nu doar Austria este vinovată de respingerea cererii României de a intra în spaţiul Schengen, ci mai ales Olanda. Batavii au votat respingerea la pachet a României şi a Bulgariei, dar au precizat că dacă era vorba doar de dosarul ţării noastre ar fi votat pentru aderare!
Victor Ponta atacă Olanda pentru blocarea aderării României la Schengen. A fost cea mai şmecheră!

Victor Ponta atacă Olanda pentru blocarea aderării României la Schengen. Fostul premier al României a declarat că votul Austriei a fost un pretext şi că, de fapt, totul ar fi fost orchestrat de Olanda! „Olanda a fost cea mai şmecheră. Mie-mi place ca noi îi injurăm doar pe olandezi şi austrieci. Dar Olanda a fost cea mai şmecheră. Ei ştiau foarte clar că nu se poate decupla Bulgaria de România. Şi au zis: noi votam contra Bulgariei, de fapt votam contra României!”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Citeşte şi: Românii continuă sancțiunile: Companiile din Romanian Business Chamber anulează parteneriatele cu băncile austriece și olandeze. În joc sunt peste 1 miliard de euro cifră de afaceri

Cum ne-a dat „ţeapă” Olanda

De fapt, de luni de zile, liderii politici și diplomații din Olanda au dat semnale potrivit cărora România nu este binevenită în Spațiul Schengen. În ultimele săptămâni, în schimb, au existat anumite nuanțe potrivit cărora politicienii din micul stat s-ar fi răzgândit. Totuși, adevărata atitudine a acestora s-a reflectat pe 8 decembrie, în Consiliul JAI. Astfel, olandezii au votat indirect împotriva aderării României la Schengen. Practic, olandezii au declarat că sunt nevoiți să voteze împotriva aderării Bulgariei, însă țara noastră și vecinii din sud au fost judecați la pachet, potrivit procedurii. Astfel, un vot împotriva uneia înseamnă automat și un „embargo2 față de cealaltă. În schimb, în cazul Croației, care a fost acceptată în Schengen, situația a fost diferită: statul din ex-Iugoslavia a fost evaluat separat!

Citeşte şi: Austriecii nu se lasă! Cancelarul Nehammer, o nouă declarație: „Nu va exista nicio extindere Schengen atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient”

„Oricum migranţii vin în Grecia, Italia, Spania. Graniţa aia îngustă între Turcia şi Bulgaria cred că e cea mai bine păzită. Pe de alta parte, şi politica Europei e aberantă. Am primit şi primim în fiecare zi refugiaţi ucraineni. Austria nu a zis să nu îi primim pe ucraineni, să nu-i primim pe ăia din sud care trec prin România. Păi, nu prea sunt din ăia din sud, chiar nu sunt. Sunt pe ruta Balcanilor, ţările de sud. Este clar că discuţia asta a fost un pretex, dar faptul că nici nu s-au chinuit să zică ceva mai deştept arată lipsa lor de respect şi siguranţa că nu li se întâmplă nimic”, a mai spus Victor Ponta.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult