- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO| Radiografie Autostrada de Centură A0. Risc major să rateze marile inaugurări. În ce stadiu se află lucrările

03 Jul, 18:41 • Constantin Cristina
Autostrada de centură a Capitalei A0 va dubla actuala șosea de centură și va ocoli Bucureștiul. Iată în ce stadiu se află lucrările.
VIDEO| Radiografie Autostrada de Centură A0. Risc major să rateze marile inaugurări. În ce stadiu se află lucrările

Autostrada de centură a Capitalei A0 se află în lucrări intense. Este noua șosea de mare viteză care va dubla actuala șosea de centură și va ocoli Bucureștiul, a transmis hotnews.ro. Drumul se întinde pe o lungime de 100 de kilometri, iar cele trei loturi de pe partea de Sud se află în șantier.

Citește și: FOTO| CNAIR anunță noi modernizări pe autostrada A1. Două noi spații de servicii au fost amplasate pe rutiera de mare viteză din România

VIDEO| Radiografie Autostrada de Centură A0. Risc major să rateze marile inaugurări. În ce stadiu se află lucrările

Cel mai în urmă șantier este Lotul 3, cel construit de grecii de la Aktor, care se lucrează încă din 2021. Asociația Pro Infrastructură estimează că tronsonul nu va reuși să fie gata nici la final de 2024. Stadiul la zi depășește abia 42%.

Loturile 1 și 2 sunt într-un stadiu mai avansat, care arată că anul acesta vor ajunge la final, fiind construite de turcii de la Alsim Alarko cu o lungime de 33,5 km de autostradă, de la A2 la DN6 (Bragadiru).

Conform ultimelor date centralizate de CESTRIN, pe Tronsonul 2 (Lungime tronson: 16,5km / Valoare: 750 mil. lei) stadiul fizic e de 77%, iar pe Tronsonul 1 din A0 Sud (lungime tronson: 16,93 km / Valoare: 831 mil lei) stadiul fizic e de doar 62%.

Autostrada de Centură A0
Autostrada de Centură A0

Un secretar de stat a confirmat că lucrările nu se încadrează în grafic și că este nevoie de o mobilizare mai bună. Autostrada de Centură A0 Sud are șanse să ratele marile inaugurări din acest an.

„Așa cum se prezintă situația actuală, este nevoie de mobilizare suplimentară și susținută în șantier, pentru a păstra termenul de dare în trafic a acestui lot la sfârșitul acestui an”, a spus Scrioșteanu.

De asemenea, pentru Tronsonul 1 sunt prevăzute construcția a 10 structuri, prin care unul dintre cele mai mari noduri rutiere construite până acum în România – Nodul Rutier care va lega autostrăzile A0 (Autostrada Bucureștiului) și A2 (București-Constanța) în zona localității Cernica.

Datorită vitezei pe care o au, aceștia au toate șansele să finalizeze din acest an un tronson aproape întreg de autostradă pe care l-au început nu cu mult timp în urmă.

Pe Lotul 3 DN2-DN3 (Lungime: 8,6km, Valoare: 398 mil lei), CNAIR a semnat la început de an contractul de proiectare și execuție cu chinezii de la CCECC. Pe Lotul 1, de la A1 la DN1 (Lungime: 17,5 km) încă nu există constructor contractat, deși acolo licitația a fost lansată încă din 2019.

Alte articole: Este oficial! Ministrul Grindeanu anunță când se va putea circula pentru prima dată pe Autostrada Moldovei! „Este un record”