- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. BNR a publicat imagini inedite. Ce s-a întâmplat cu un român care a dus la bancă teancuri întregi de bancnote arse și a cerut alți bani în schimb

19 Jul, 00:12 • Bumbeneci Diana
Solicitare fără precedent. Un român s-a dus cu trei teancuri de bancnote arse la BNR și a cerut bani noi.
VIDEO. BNR a publicat imagini inedite. Ce s-a întâmplat cu un român care a dus la bancă teancuri întregi de bancnote arse și a cerut alți bani în schimb

Banca Națională a României (BNR) a primit zilele trecute o solicitare mai puțin obișnuită. O persoană s-a prezentat la unul dintre sediile BNR și a cerut să îi fie înlocuite trei teancuri de bancnote de 100 și 200 de lei care au fost arse.

Situație inedită la BNR

Mai jos sunt imagini cu grămada de bancnote topite parțial. BNR a făcut publice imaginile care, în scurt timp, au făcut înconjurul mediului online.

„Știți deja că înlocuim la ghișeele sucursalelor noastre bancnotele uzate sau deteriorate, dar v-ați întrebat până acum ce se întâmplă cu cele arse? Zilele trecute, am primit solicitarea de a înlocui chiar un teanc de bancnote arse”, precizează reprezentanții Băncii Naționale Române.

bani arși BNR
bani arși BNR

Într-o astfel de situație destul de specială, operațiunea de preschimbare a putut fi realizată, întrucât bancnotele îndeplineau criteriile cerute. Prezentau elementele de identificare (seria și numărul);  chiar dacă erau arse, nu le lipsea mai mult de 40% din suprafață.

Cei care au astfel de bancnote și întrunesc condițiile menționate de BNR, se pot adresa unei sucursale regionale sau agenții.

BNR va verifica mai întâi dacă bancnota este una autentică, asigurându-se că prezintă toate elementele de identificare, adică seria și numărul. Apoi, va înlocui bancnota cu una nouă.

Mai poți citi: Se schimbă banii în România. Anunț oficial BNR. Trebuie să verificați ce bancnote aveți în buzunare

Elementele de siguranță ale bancnotelor

  • Fereastra transparentă;
  • Filigran;
  • Fir de siguranță;
  • Element de suprapunere;
  • Banda iridescentă;
  • Microtext;
  • Imprimare vizibilă în lumina ultravioletă.

Ai mai putea citi: Azure engineer 2023. Ce venituri aduce jobul anului și cum pot câștiga românii 3000 de euro pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult