- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin bani pentru România! Ministrul Dezvoltării a semnat 58 de noi contracte finanțate prin PNRR

19 Dec, 15:16 • Bumbeneci Diana
Ministerul Dezvoltării a semnat 58 de contracte pentru România. Banii vin din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Vin bani pentru România! Ministrul Dezvoltării a semnat 58 de noi contracte finanțate prin PNRR

Vești bune pentru români! Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat 58 de noi contracte finanţate prin componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Peste 440 de milioane de lei vor fi alocați României în perioada următoare.

Mai mulți bani pentru România, din PNRR

Conform unui comunicat transmis în cursul zilei de azi de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 44 de unităţi administrativ-teritoriale şi minister şi au o valoare totală de 442.467.368,47 de lei.

În acest context, prin Valul Renovării, au fost semnate 28 de contracte, în valoare de 222.246.093,12 lei, depuse de 14 autorităţi locale, pentru reabilitarea şi creşterea eficienţei energetice a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale şi a unor clădiri publice.

Bani din PNRR, pentru România
Bani din PNRR, pentru România

De partea cealaltă, prin Fondul Local, au fost semnate nu mai puțin de 30 de contracte, în valoare de 220.221.275,35 lei. Aceste contracte revin autorităților locale din 30 de unităţi administrativ-teritoriale ce le-au depus în vederea construirii de locuinţe nZEB plus pentru tineri şi locuinţe de serviciu pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ. Banii sunt pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

Până la ora actuală, prin cele trei componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență, au fost semnate 1.560 contracte de finanţare. Valoarea totală este de 13.528.974.870,77 de lei.

Ai mai putea citi și: Este oficial! Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe anul 2023. Ce bani vor fi alocați pensiilor, salariilor și șomajului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult