- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin banii de la UE! Nicolae Ciucă, despre fondurile europene din PNRR: ”Avem deja 6,35 miliarde de euro şi suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri”

07 Nov, 14:47 • Gabriela Andreescu
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Palatul Victoria după semnarea unor contracte finanţate prin componenta Valul Renovării din PNRR că până în acest moment România a reuşit să primească aprobarea şi finanţarea pentru prima cerere de plată.
Vin banii de la UE! Nicolae Ciucă, despre fondurile europene din PNRR: ”Avem deja 6,35 miliarde de euro şi suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri”

România beneficiază deja de 6,35 miliarde de euro şi în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată, a mai declarat Nicolae Ciucă.

”Beneficiem de prezenţa reprezentanţilor Comisiei şi este un moment în care putem să facem o analiză a întregului proces care s-a desfăşurat până în acest moment, pe etapele trimestriale ale PNRR. Până în acest moment România a reuşit să primească aprobarea şi finanţarea pentru prima cerere de plată. Ca atare, alături de suma de prefinanţare şi banii din prima cerere de finanţare, în România avem deja 6,35 miliarde de euro şi suntem în plin proces de pregătire a următoarei cereri de plată”, a spus premierul în cadrul ceremoniei.

Premierul a afirmat că Guvernul are oportunitatea să discute direct cu membrii Comisiei, prezenţi astăzi în capitala României şi în zilele următoare pentru a putea avea o aliniere a tot ceea ce înseamnă componenta de reforme şi investiţii din PNRR, informează g4media.ro.

Premierul Nicolae Ciucă anunță noi fonduri din PNRR
Premierul Nicolae Ciucă anunță noi fonduri din PNRR

Nicolae Ciucă a vorbit și despre recenta vizită pe care a efectuat-o la Bruxelles, unde a discutat cu preşedinta Comisiei Europene pe tema implementării Planului Național de Redresare și Reziliență.

”Este un angajament al României să luăm toate măsurile pentru a ne asigura că până la finele lui 2026 vom implementa acest plan şi a atrage fondurile pentru modernizarea României”, a spus premierul Ciucă.

El a precizat că la nivelul Ministerului Dezvoltării au fost făcuţi paşii, cu 6 luni înainte de finalizarea termenului prin PNRR, a programului „Valul Renovării”. Acest program este unul foarte aşteptat de către români, întrucât vizează atât consolidarea şcolilor, spitalelor, a instituţiilor publice, cât şi eficientizarea energetică la aceste obiective şi a blocurilor de locuinţe.

„Trebuie să monitorizăm de la nivelul ministerului şi la nivelul fiecărei localităţi să îndeplinească procedurile tehnice pentru a accesa aceste fonduri. Avem fondurile europene, fondurile pe investiţii de la buget care trebuie folosite cât mai eficient pentru a ne atinge obiectivele din planul de guvernare”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

Citește și: Premierul spune că România rămâne atractivă pentru investitorii străini. Ciucă: cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult