- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin banii mai devreme! Românii află când vor primi pensiile în august 2023 și cine primește 250 de lei în plus

22 Jul, 22:28 • Bumbeneci Diana
Luna august vine cu mai mulți bani pentru o categorie de români. Pensionarii află când primesc pensiile pe card.
Vin banii mai devreme! Românii află când vor primi pensiile în august 2023 și cine primește 250 de lei în plus

Pensii august 2023. Seniorii români primesc pensiile și luna care vine în funcție de modul în care au ales să le fie livrați banii. În acest sens, plata pensiilor va fi făcută între 1 și 15 august.

Când ajung pensiile în 2023

În cazul persoanelor care nu sunt la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Cât despre românii care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna august va intra pe card în data de 12, cel târziu pe 13, deoarece este minivacanţă pentru bugetari, iar zilele de 14 şi 15 sunt nelucrătoare.

Pensii
Pensii

Voucherele de 250 de lei ajung odată cu pensiile

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 lei urmează să primească în luna august suma de 250 de lei pentru achiziționarea de alimente și mese calde, conform Lege5.

Voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani pentru tranșa a patra în luna august. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare. Cea de-a treia tranșă a fost virată în luna iunie, ceea ce înseamnă că cea de-a patră tranșă va fi virată pe cardurile pentru alimente în luna august 2023.

Vezi și: Anunț de ultimă oră cu privire la facturile tuturor românilor. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Deci banii de acolo nu îi putem retrage”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult