- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, despre tăierea pensiilor speciale „Mă aştept să fie tăiate de un om şi de o formaţiune politică care să-şi sacrifice viitorul”

19 Jul, 08:32 • Constantin Cristina
Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că tăierea pensiilor speciale tot se va întâmpla, iar cine va lua această decizie își va sacrifica viitorul. Tot ea a spus că cel care va lua decizia va trebui să reziste la presiunea venită, mai ales din zona Justiției.
Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, despre tăierea pensiilor speciale „Mă aştept să fie tăiate de un om şi de o formaţiune politică care să-şi sacrifice viitorul”

Violeta Alexandru a spus că se așteaptă ca pensiile speciale să fie tăiate, iar persoana care va lua această decizie trebuie să reziste la ceea ce va urma să vină din partea Justiției. Iată declarațiile fostului ministru, scrie Prima News.

Citește și: Peste 10.000 de români au încasat pensii speciale în iunie 2023. Care a fost cea mai mare indemnizație

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, despre tăierea pensiilor speciale „Mă aştept să fie tăiate de un om şi de o formaţiune politică care să-şi sacrifice viitorul”

Ministrul a mărturisit că pensiile speciale vor fi tăiate de o persoană sau o formațiune politică care își va sacrifica viitorul, iar cel care ia această decizie trebuie să se aștepte să vină foarte multă presiune din zona Justiției.

„Mă aştept să fie tăiate de un om şi de o formaţiune politică care să-şi sacrifice viitorul. (…) Sunt un om realisto-optimist, n-am cum să renunţ la ideea că nu se poate întâmpla, dar vă spun, din punctul meu de vedere, condiţia este ca să existe o rezistenţă la toate presiunile, mai ales din zona Justiţiei, dar nu numai, o rezistenţă a celui care îşi asumă o asemenea decizie şi, sigur, ingredientul majorităţii în Parlament. Că de asta mi se pare de condamnat ce au făcut PSD şi PNL. Dacă eu aş fi avut majoritatea politică pe care ei o au acum în Parlament aş fi făcut ce e bine pentru ţară”, a afirmat fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Mai mult, Violeta Alexandru a explicat cum sunt calculate pensiile speciale și spune că pensiile din sistemul de apărare sunt mult mai avantajoase din punctul de vedere al formulei de calcul, însă e o singură sumă de bani, nu două ca la celelalte pensii.

„Oamenii trebuie să afle, dacă nu ştiu deja, îmi cer scuze, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar cei care poate încă nu şi-au dat seama, cu excepţia sistemului de apărare, unde au pensia formată dintr-o singură bucată pe o lege specială, şase luni din ultimele cinci ani, acum s-a mărit perioada, nu mai sunt cele şase luni, dar cei din sistem, adică penitenciarele, M.A.I., serviciile, M.Ap.N., au pensia făcută dintr-o singură bucată, repet, pe o lege specială, cu nişte avantaje la calculul pensiei, dar o singură bucată.

Restul specialilor, toţi, au două bucăţi în pensie, una pe contributivitate, care nu e nici aia mai mică, pentru că nu au salarii mici, să ştiţi, nu sunt pe salariu minim şi pe deasupra, nu ca la sistemul de apărare, unde formula de calcul e avantajoasă, dar e o singură sumă, o sumă de bani din bugetul de stat de legi speciale cu nişte avantaje enorme, banii ăştia venind din bugetul de stat, din taxele şi impozitele oamenilor, nu au legătură cu contribuţia. De asta ce au propus ei acum este o salată, varză, nu ştiu cum să mă exprim. Adică au băgat nişte criterii an la an. N-are nicio legătură”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Alte articole: Pensii speciale 2023! Marcel Boloș clarifică problema pentru toți românii. „Nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR”