- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii speciale 2023! Marcel Boloș clarifică problema pentru toți românii. „Nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR”

23 Mar, 18:23 • Constantin Cristina
Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și proiectelor europene, a deschis din nou subiectul pensiilor speciale și revine cu clarificări pe problema care vizează toți românii.
Pensii speciale 2023! Marcel Boloș clarifică problema pentru toți românii. „Nu s-a pus problema ratării jalonului PNRR”

Ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a revenit joi, pe subiectul pensiilor speciale și a încercat să rezolve problema care îi vizează pe cetățenii români, a transmis Antena 3 CNN.

Marcel Boloș revine la pensiile speciale

Politicianul a explicat că declarațiile pe care le-a dat, s-au interpretat complet greșit, că ar fi dispuși să piardă banii din PNRR, dar acesta neagă și spune că deocamdată nu se poate pronunța în acest sens.

Citește și: Peste 150.000 de angajați din MAI și MApN au pensii speciale. Care este cea mai mare, dar şi cea mai mică pensie

De asemenea, a mai spus că primul lucru care trebuie făcut este să prezinte toți pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a reuși să obțină banii de la Comisie: reforme. Așadar, reforma pensiilor trebuie să aibă în vedere două condiții importante, unul de sustenabilitate și unul de contributivitate.

Marcel Boloș revine la pensii speciale
Marcel Boloș revine la pensii speciale

„Pensiile speciale. Un subiect important pentru implementarea Planul Național de Redresare și Reziliență, în raport cu care românii au nevoie de răspunsuri concrete. S-a generat ieri știrea că aș sugera că suntem dispuși să ajungem la ratarea acestui jalon din PNRR. Nimic mai fals. Eu am spus cât se poate de clar <>. Rolul meu de coordonator al Planului mă obligă să creez un cadru predictibil.

Asta include să prezint clar ce avem de făcut pentru a primi bani de la Comisie: reforme. Iar reforma pensiilor speciale trebuie să țină cont de două criterii fundamentale, cel de sustenabilitate şi cel de contributivitate. Așa scrie în PNRR și nu e loc de interpretări. Am repetat acest mesaj proactiv, să nu ne trezim că avem o revelație atunci când Bruxelles-ul ne va spune că suntem în pericol să pierdem banii pe care îi avem pentru investiții naționale”, a scris ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, joi, pe pagina de Facebook.

Alte articole: Marcel Ciolacu: „Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Vom veni cu o lege care să treacă de CCR”