- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Visul copiilor s-a îndeplinit! Orașul din România care va avea fabrică de ciocolată! Investiția ajunge la 2 milioane de euro

25 Apr, 10:49 • Constantin Cristina
O nouă fabrică de ciocolată va fi construită într-un oraș din România, a cărei investiție va fi de aproximativ 2 milioane de euro, iar construcția se va realiza etapizat.
Visul copiilor s-a îndeplinit! Orașul din România care va avea fabrică de ciocolată! Investiția ajunge la 2 milioane de euro

Ciocolata, dorința copiilor a devenit realitate. O fabrică de ciocolată se va construi chiar în Parcul Industrial II din strada Ogorului din Oradea, a informat bihoreanul.ro.

Citește și: România, mai săracă de la o zi la alta! Singura fabrică de ciocolată din țară a cerut insolvența, după 25 de ani de activitate

Orașul din România care va avea fabrică de ciocolată

Autoritățile au dat undă verde pentru amenajarea acestei construcții, iar construcția se va realiza etapizat. Fabrica de ciocolată va fi ridicată pe o parcelă de 9.000 de metri pătrați din strada Straub Ferenc Bruno, cu un etaj parțial.

Toată această construcție va beneficia de o investiție în valoare de 2 milioane de euro.

„Din ce s-a discutat, în primă instanţă va fi amenajată secţia pentru prelucrare carne, urmând ca ulterior să fie lansată, complet separat, şi fabrica de ciocolată”, a explicat luni, viceprimarul din Oradea.

Singura fabrică de ciocolată din România a cerut insolvența

Compania Galactic din Baia Mare este unica fabrică de ciocolată românească. Cu o vechime în producție de peste 25 de ani. După problemele economice provocate de Euroins, o altă mare instituție intră în linie dreaptă către insolvență. Singura fabrică românească de ciocolată, Galactic, care produce de 25 de ani, și-a cerut insolvența, prin firma care o administrează, Food Land Galactic, arată 2M News.

fabrica de ciocolată, Oradea
fabrica de ciocolată, Oradea

Galactic a primit chiar și medalia „Marca de Aur” pentru unul dintre sortimentele de ciocolată, iar în cele mai bune timpuri, producea și 2.000 de tone de ciocolată/anual.

„Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități și așa mai departe”, Liviu Fagi.

Într-un timp, firma deținea în portofoliu peste 80 de sortimente, printre care Galactic, CORA, Profi, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu, Aro, Real Chocolate, Nr.1, care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară. În perioada de vârf, compania din Maramureș producea 2.000 de tone de ciocolată pe an, însă lipsa sprijinului de la stat, criza economică și pandemia au făcut ca renumita fabrică de ciocolată să ia calea insolvenței, a notat adevarul.ro.

Alte articole: Ciocolata Toblerone este obligată să renunțe la logo-ul care a consacrat-o. Motivul surprinzător pentru care s-a luat această decizie