- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vodafone mărește din nou prețul abonamentelor la TV, net și telefonie fixă. O altă lovitură: clienții vor pierde dreptul de a rezilia contractul

10 Aug, 15:40 • Bumbeneci Diana
Vodafone deschide din nou seria schimbărilor drastice. Tarifele vor fi mai mari, iar clienții pierd dreptul de a rezilia contractul.
Vodafone mărește din nou prețul abonamentelor la TV, net și telefonie fixă. O altă lovitură: clienții vor pierde dreptul de a rezilia contractul

Vodafone joacă dur! Invocând creşterea generalizată a costurilor, Vodafone măreşte cu 6 lei preţul abonamentelor la TV, net şi telefonie fixă şi introduce în contracte, în premieră, o clauză de indexare anuală a tarifelor în funcţie de inflaţie, cu cel mult 8%. O altă schimbare – clienţii vor pierde dreptul de a rezilia contractul când se indexează tarifele după inflaţie, anunță ZF.

Vodafone ia măsuri radicale

Compania motivează mutarea cu creşterea costurilor pe aproape toate segmentele şi necesitatea de a păstra calitatea serviciilor.

Iată mesajul transmis de Vodafone:

Stimate client,

Ca o consecinţă a majorării costurilor legate de furnizarea serviciilor fixe cum ar fi, de exemplu, costurile legate de chirii, întreţinere, combustibil, echipamente tehnologice şi pentru că ne dorim să ai parte de cele mai bune experienţe, te informăm asupra următoarelor modificări pe care suntem nevoiţi să le aducem asupra contractului tău de servicii:

Începând cu factura emisă ulterior celor 30 zile de la data acestei notificări, preţul lunar al abonamentului tău de servicii fixe va creşte cu 5.94 RON (TVA inclus), fără modificarea perioadei minime contractuale.

Pentru că inflaţia este un factor esenţial în mecanismul de creare a preţurilor pentru toate bunurile şi serviciile, contractul se completează cu o clauză de indexare anuală a preţului serviciilor.

Prin urmare, art. 6 al Anexei 1 la contractul tău se completează cu următoarea clauză: 6.8 Având în vedere anumite fluctuaţii ale preţurilor bunurilor şi serviciilor pe piaţă de natură a afecta echilibrul contractual, în vederea restabilirii acestuia, părţile convin ca tarifele pentru serviciile Vodafone să poată fi indexate, cu o frecvenţă anuală, prin simpla notificare transmisă de către Vodafone odată cu factura, anterior aplicării indexării. Indexarea se va face în funcţie de indicele armonizat al preţurilor de consum (IAPC), respectiv rata inflaţiei, stabilite pentru România de către Eurostat, Oficiul de Statistică al Comunităţilor Europene, fără a putea depăşi, însă, un procent de 8% pe an. Părţile convin că indexarea anuală a tarifelor în raport cu rata inflaţiei nu reprezintă o modificare unilaterală a preţului contractului, posibilitatea de indexare şi mecanismul acesteia fiind agreate de parţi încă de la încheierea contractului. Clientul declară în mod expres că a citit, înţeles şi acceptă prezenta clauză.

Modificările de mai sus intră în vigoare începând cu factura emisă ulterior celor 30 zile de la data acestei notificări. Dacă nu eşti de acord cu modificările de mai sus, poţi denunţa unilateral contractul prin intermediul unei solicitări în acest sens depusă în oricare dintre magazinele Vodafone, prin scrisoare transmisă la adresa Departamentul de Relaţii cu Clienţii al Vodafone România, Str. Barbu Văcărescu nr. 201, etaj 4, sector 2, Bucureşti, România, cod poştal 020276, electronic prin solicitare transmisă (prin email la adresa [email protected]) sau telefonic la 0372 022 222, ori (doar pentru telefonia fixă) prin formularea unei cereri de portare în 30 zile de la primirea acestei informări, fără plata vreunor penalităţi sau despăgubiri.

Mulţumim pentru înţelegere.”

Vezi și: Meteo vineri, sâmbătă și duminică. ANM anunță scăderi de temperaturi și furtuni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult