- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vom cumpăra din supermarket de la un vânzător din… Sri Lanka! 57 de migranți lucrează deja în magazine, 44 vor ajunge în noiembrie, iar 36 în ianuarie 2023

16 Nov, 21:39 • Gabriela Andreescu
Sri Lanka se dovedește a fi o țară dornică să-și trimită cetățenii la lucru în România. O companie care se ocupă cu plasarea forței de muncă anunță un aflux mare de oameni din țara din sudul Asiei dornici să muncească în țara noastră.
Vom cumpăra din supermarket de la un vânzător din... Sri Lanka! 57 de migranți lucrează deja în magazine, 44 vor ajunge în noiembrie, iar 36 în ianuarie 2023

ESSA Group, furnizor de servicii de merchandising și recrutare de personal, fondat de Eugen Saulea, a angajat deja 137 de persoane din Sri Lanka. Dintre acestea, 57 au fost deja plasate în magazine, 44 vor ajunge în țară în a doua parte a lunii noiembrie, iar restul de 36, în ianuarie 2023.

„Se știe că România este o țară de emigrare, iar posibilitatea de a recruta personal de la noi nu este una ușoară. Există mai multe avantaje în a delega personal NON EU. Totodată, Sri Lanka ultimului an este marcată de o instabilitate socială majoră, există revolte și dezechilibre pe scena politică și cel mai mult au de suferit cetățenii simpli ai acestei țări. ESSA încearcă să-i ajute pe acești oameni implicându-i în proiectele din România”, a declarat Eugen Saulea pentru Profit.ro.

Costurile cu un angajat din afara spațiului european diferă în funcție de țara de proveniență și de calificare, adaugă Eugen Saulea. Un factor cheie în definirea acestuia este legat de ușurința cu care angajatul non-european se poate exprima în limba engleză.

 Vom cumpăra din supermarket de la un vânzător din... Sri Lanka
Vom cumpăra din supermarket de la un vânzător din… Sri Lanka

În ceea ce privește salariile pentru lucrătorii comerciali, acestea se situează între 450 și 550 de dolari, la care se adaugă cazare obligatorie și un buget de aproximativ 150 de dolari pentru cheltuielile cu masa.

„Costul direct net cu un angajat este de circa 700 de dolari, la care se pun și contribuțiile aferente”, explică antreprenorul.

În 2021, ESSA Group a raportat afaceri de 16,5 milioane de euro. În prezent, ESSA furnizează servicii în sistem leasing și outsourcing pentru zeci clienți, furnizori și producători, dar și pentru marile lanțuri de retail precum Carrefour, Kaufland, Auchan, Metro Cash & Carry, Mega Image, ceea ce înseamnă ca sunt mari șanse ca un migrant din Sri Lanka să ne servească la supermarketul de lângă casă.

Citește și: Campusul din Grozăvești se extinde! Universitatea București construiește un nou cămin cu 238 de camere, care va asigura locuri pentru un maximum de 476 de studenţi

Tags:
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult