- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vor avea loc 2 lucrări importante în bulevardele din București! Viceprimarul Capitalei a anunțat cum vor arăta

07 Feb, 10:43 • Stefan Simion
Două bulevarde importante din București vor intra în lucrări. Viceprimarul Capitalei a anunțat cânt va avea loc deschiderea.
Vor avea loc 2 lucrări importante în bulevardele din București! Viceprimarul Capitalei a anunțat cum vor arăta

Bulevardele Aviatorilor și „Regele Mihai I” sunt unele dintre cele mai circulate din Capitală. Noi lucrări vor avea loc în zonele menționate, conform Gandul.ro. Viceprimarul Stelian Bujduveanu nu a ezitat să transmită public care sunt modificările care urmează să fie efectuate și cum vor arăta cele două bulevarde după reabilitare.

Culoare unice pentru bulevardele din București

Stelian Bujduveanu a anunțat că în zonele menționate anterior se vor implementa benzi unice, speciale pentru autobuze. Acesta este de părere că aceasta este o nevoie urgentă a Bucureștiului, astfel, fiind facilitată deplasarea cu transportul public și chiar și cu mașina personală.

Viceprimarul a declarat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că aceste schimbări vor contribui inclusiv la modernizarea străzilor. Acesta a constatat că oamenii sunt atrași de ce este nou, iar astfel, imaginea transportului public poate deveni una plăcută pentru români.

bulevarde
bulevarde

Vezi și: „Miercurea – trei ceasuri rele” pentru șoferi! Parcarea interzisă pe unul dintre cele mai importante bulevarde din Capitală

„Transportul public este neatractiv. Am făcut experimentul pe linia lui 41, dacă pui două tramvaie, unul nou și unul vechi, cetățenii vor aștepta să vină tramvaiul nou. Asta arată că în primul rând calitatea primează. Și am încurajat cetățenii să folosească transportul public” este declarația lui Bujduveanu.

„Este de datoria noastră să le facem”

Viceprimarul consideră că este momentul ca această inițiativă să fie pusă în aplicare, având un rol important în decongestionarea traficului. Culoarele unice vor fi poziționate pe centru, chiar la mijlocul celor două sensuri de mers. Proiectul este unul avizat de Comisia de Circulație și este sprijinit de Brigada Rutieră.

Acesta a estimat că lucrările celor două bulevarde se vor termina până în primăvara acestui an. În momentul actual, proiectul este unul în etapă de implementare. În privința bulevardului „Regele Mihai I”, Bujduveanu a menționat că inclusiv stația de autobuz va fi mutată, având în vedere că va exista o bandă specială pentru transportul public. Viceprimarul consideră că aceste modificări vor fi unele atractive pentru români.

„Vă dau un exemplu: când vii dinspre Ambasada Chinei, înspre Aviatorilor, în fiecare dimineață traficul este de la rond, de la Pescăruș, până la Charles de Gaulle.

În momentul în care autobuzele tale stau câte zece încolonate în trafic, pentru cetățeni devine neatractiv, pentru că acolo este bucata cea mai mare de trafic (…) Va fi un culoar unic, pe mijloc, pe banda trei” este declarația lui Bujduveanu.

Citește și: Bugetul Capitalei va fi cu peste 600 de milioane de lei mai consistent. Sumă de unsprezece cifre. Miliarde peste miliarde

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult