- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de 5.000 de euro din partea autorităților. Categoria de români căreia i se întinde o mână generoasă de ajutor

15 Dec, 19:10 • Bocioacă Bianca
Autoritățile oferă vouchere în valoare de 5.000 de euro, beneficiarii fiind locuitorii din Bistrița care au anumite probleme de sănătate.
Vouchere de 5.000 de euro din partea autorităților. Categoria de români căreia i se întinde o mână generoasă de ajutor

Persoanele din municipiul Bistrița, care au probleme de sănătate, mai exact cele cu dizabilități, primesc voucehre de 5.000 de euro din partea autorităților. În această categorie intră cetățenii cu dizabilitate auditivă, nevăzătorii și cei cu dizabilitate fizică. Aceștia vor putea folosi vocuherele pentru a-și achiziționa scaune rulante, aparate auditive, proteze, editoare de text sau alte dispozitive.

Citește și: Vouchere de Crăciun de 21.000 de euro pentru angajaţii ASF. Salariaţii autorităţii primesc şi al 15-lea salariu

Vouchere de 5.000 de euro pentru persoanele cu dizabilități

Mai mult de 100 de persoane din județ au cerut sprijinul financiar. Autoritățile doresc să le ofere o mână de ajutor celor care vor să se angajeze și consideră că aceste dispozitive sunt necesare pentru persoanele cu dizabilități care vor pătrunde pe piața muncii.

„La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, au fost înregistrate în grupul ţintă un total de 201 persoane cu dizabilităţi. Acestea fiind informate, consiliate şi mediate pe piaţa muncii”, au transmis inițiatorii proiectului.

Programu este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, intitulat „Facilitatea Inserției pe Piața Muncii a Persoanelor cu Dizabilități”.

CItește și: Vouchere de vacanță 2024. Schimbări majore aduse în cazul acestor beneficii

Pe lângă aceste vouchere cu ajutorul cărora oamenii își pot găsi un loc de muncă, ei beneficiază și de consiliere și servicii de informare.

„Solicitări de decontare voucher au fost depuse de beneficiari la DGASPC Bistriţa de 108 persoane. Aceştia beneficiind de voucher în valoare de 23.000 lei. 43 de beneficiari cu dizabilitate auditivă, 24 beneficiari cu dizabilitate vizuală (nevăzători) și 41 beneficiari cu dizabilitate fizică”, au transmis reprezentanții AJOFM BN, potrivit romaniatv.net.

Ce condiții trebuie să îndeplinească oamenii:

  • să aibă între 18 și 65 de ani;
  • să prezinte un certificat de încadrare în grad de handicap;
  • să demonstreze că nu au un loc de muncă și că sunt dispușu să-și caute un job.