- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere energie 2023. Plăți de 37 milioane de lei au fost înregistrate în primele 3 zile!

24 Feb, 22:43 • Lupu Alexandra
Voucherele pentru energie sunt un succes! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene declară 116.000 de plăți în primele 3 zile.
Vouchere energie 2023. Plăți de 37 milioane de lei au fost înregistrate în primele 3 zile!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a declarat pe parcursul zilei de astăzi că voucherele pentru energie sunt un adevărat succes. Primele informații arată că peste 116.000 de plăți au fost efectuate doar în primele 3 zile, valoarea acestora ridicându-se la 37 milioane de lei, spune agerpres.ro.

Vouchere energie 2023: plată de 37 milioane de lei în 3 zile

MIPE confirmă că au fost efectuate peste 116.000 plăți în primele 3 zile, valoarea acestora fiind estimată la 37 milioane de lei. Distribuirea cardurilor se termină săptămâna viitoare, menționează Poșta Română.

„De la 20 februarie, în primele trei zile în care s-au putut utiliza cardurile de energie, cei 6.000 de oficianţi ai Poştei Române au încasat peste 100.000 plăţi, în valoare totală de 31 milioane de lei. Alte 10.000 de plăţi au fost efectuate prin intermediul aplicaţiei web pe care Poşta Română o pune la dispoziţie beneficiarilor. Până la momentul publicării prezentului comunicat s-au efectuat 116.268 de plăţi, în valoare de 37 de milioane de lei”, spune MIPE într-un comunicat.

Până la ora actuală, media unei plăți decontată a fost estimată la 330 lei. Datele înregistrate arată că 10% dintre plăți au fost efectuate din mediul rural. Marcel Boloș a vorbit inclusiv despre problema cozilor mari care s-au creat la Poșta Română. Ministrul susține că aceste cazuri sunt izolate, având în vedere că fluxul a fost unul normal la nivel național. Boloș a menționat că „sunt fonduri pentru toată lumea”.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Poșta Română a făcut anunțul! Distribuirea voucherelor de energie se încheie la finalul săptămânii viitoare. Ce se întâmplă cu românii care nu au primit încă ajutorul

energie
energie

„Vedem că mobilizarea este generală, avem peste 6.000 de oficianţi la care se pot efectua plăţile, alţi 11.000 de poştaşi pot încasa direct la domiciliile beneficiarilor şi avem şi plata online. Cea din urmă se pare că generează mare interes, a fost folosită deja de peste 10.000 de români şi media este în creştere.

În ceea ce priveşte informaţiile apărute în spaţiul public despre eventuale cozi în teritoriu, înţeleg că fluxul la nivel naţional a funcţional normal şi au fost doar mici cazuri izolate în care oamenii au stat să aştepte ceva mai mult. Procesul se rodează de la o zi la alta, cei care au primit cardul să nu uite că pot utiliza prima tranşă de 700 de lei până la vară, deci nu este nicio grabă, sunt fonduri pentru toată lumea.

Iar cei care întâmpină dificultăţi pe parcursul implementării programului vor primi sprijin prin call-center-ul dedicat. Personal, vreau să îi asigur pe toţi cei îndreptăţiţi să primească acest sprijin că banii alocaţi din fonduri europene pentru acest program vor ajunge la ei”, susține ministrul Marcel Boloș.

MIPE a precizat că aproximativ 800.000 de carduri urmează să ajungă la beneficiari în următoarea perioadă. Ajutorul se acordă în două tranșe, fiecare valorând 700 lei, pentru electricitate, gaz, butelie, lemne de foc, păcură, peleți, alte materiale de încălzire, energie termică în sistem centralizat de termoficare. Prima sumă poate fi cheltuită în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023, iar a doua în intervalul septembrie 2023 – decembrie 2023.

Citește și: IMPORTANT! Facturile la energie și gaze vor fi modificate, noi obligații pentru consumatori! Iată schimbările făcute de ANRE