- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vrei să nu îți ocupe nimeni locul de parcare? Poți solicita dispozitive speciale. Ce primărie oferă acest serviciu

24 Oct, 15:36 • Gabriela Andreescu
Vechea dispută pe locurile de parcare ocupate abuziv pare să fi găsit o rezolvare în Sectorul 5 al Capitalei. Primăria de sector a anunțat un nou serviciu, de care pot beneficia toți cetățenii care dețin un loc de parcare de reședință.
Vrei să nu îți ocupe nimeni locul de parcare? Poți solicita dispozitive speciale. Ce primărie oferă acest serviciu

Bucureștenii care dețin un loc de parcare de reședință în Sectorul 5 pot solicita să le fie montate niște dispozitive speciale în acest sens, a transmis Primăria Sectorului 5 pe portalul oficial.

Astfel, cetățenii Sectorului 5 care dețin un loc de parcare de reședință închiriat de la Primăria de sector și care doresc să evite ocuparea abuzivă a locului de parcare, pot depune la Registratură sau online, prin intermediul Platformei https://www.parcarisector5.ro/, o solicitare cu privire la montarea unui dispozitiv de blocare, automat, pe întreaga perioadă de utilizare a locului de parcare.

După înaintarea cererii, serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 5 vor monta asa-numitele blocatoare de parcare în baza unei programări.

Prețul pentru utilizarea unui dispozitiv de blocare este de 10 lei/lună și se achită anual, a informat administrația locală. Pe de altă parte, persoanele cu dizabilități au prioritate și gratuitate dacă aleg opțiunea montării unui dispozitiv de blocare pentru locul de parcare.

Pentru a explica felul în care se montează și cum pot fi utilizate blocatoarele de parcare, Primăria Sectorului 5 a publicat un videoclip pe pagina de Facebook:

Ce se întâmplă dacă dispozitivul este distrus, deteriorat sau furat

Primăria de sector menționează cazurile în care un blocator de parcare este furat, deteriorat sau distrus. Conform deciziei, rezidentul care deține un astfel de dispozitiv este responsabil în totalitate de acesta.

Autoritățile se vor ocupa cu montarea dispozitivelor de blocare a parcării
Autoritățile se vor ocupa cu montarea dispozitivelor de blocare a parcării

Dacă blocatorul de parcare și/sau echipamentele necesare funcționării acestuia sunt distruse, deteriorate total, pierdute sau furate, pagubele vor fi suportate în totalitate de utilizator.

Dacă utilizatorul se află într-una dintre situațiile menționate mai sus, acesta trebuie să sesizeze Poliția Locală Sector 5.

Citește și: S-a decis! Poliția va putea ridica mașinile oprite neregulamentar pe trotuar

Comunicatul Primăriei Sectorului 5 mai menționează și sancțiunile ce se pot aplica în cazul în care un rezident alege să își monteze singur dispozitivul de blocare a parcării:

„Atenție! Dispozitivul de blocare instalat în regie proprie va fi demontat fără preaviz, iar contractul de utilizare a locului de parcare încetează de drept, în conformitate cu H.C.L. 184/25.11.2021, art.22, alin.(1) lit. m)”, anunță Primăria Sectorului 5.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult