- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vremea se schimbă radical în România. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 24 octombrie

23 Sep, 09:51 • Bumbeneci Diana
Vremea intră într-un nou proces de încălzire în următoarele zile, însă instabilitatea atmosferică va fi resimțită în cea mai mare parte a teritoriului. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
Vremea se schimbă radical în România. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 24 octombrie

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni a fost actualizată de Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. ANM anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, însă ploile vor continua să își facă apariția în teritoriu.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

În prima săptămână anunțată de meteorologi, în perioada 17 – 24 octombrie, vremea se încălzește radical, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în mai multe zone, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 26 septembrie – 24 octombrie.

În cea de-a doua săptămână, în perioada 26 septembrie – 3 octombrie, meteorologii de la ANM anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul țării noastre, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile de vest și nord vest și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Vezi și: Un oraș din Ardeal a găsit soluția pentru a reduce la jumătate facturile la iluminatul public. O investiție a fost cheia succesului

Vremea se schimbă radical în România. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 24 octombrie
Vremea se schimbă radical în România. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 24 octombrie

Ulterior, în săptămâna 3 – 10 octombrie, valorile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, cu precădere în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În intervalul 10 – 17 octombrie, vremea va fi oarecum plăcută, valorile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

În ultima săptămână prognozată de meteorologi, în intervalul 17 – 24 octombrie Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Mai poți citi: O femeie este obligată să plătească la Electrica o factură de 8.300 de lei. Cum a reacționat femeia când a aflat ce i se întâmplă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult