- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatori. Ce surprize aduce ultima versiune a aplicației

17 Jul, 12:50 • Lupu Alexandra
Vești noi de la WhatsApp. Platforma va ascunde numărul de telefon al utilizatorilor în comunități.
WhatsApp introduce o nouă funcție pentru utilizatori. Ce surprize aduce ultima versiune a aplicației

WhatsApp introduce o nouă funcție. Aceasta va proteja intimitatea utilizatorilor prin ascunderea numerelor de telefon în cadrul comunităților la care participă mai mulți oameni, informează profit.ro.

WhatsApp lansează o nouă funcție

Reprezentanții WhatsApp și-au dat seama că noile comunități reprezintă un risc pentru utilizatori. Numerele de telefon ale acestora nu sunt ascunse în toate situațiile, astfel, pot fi văzute și de alți membrii ai comunității. Acum, WhatsApp lucrează la rezolvarea acestei „scăpări”. Platforma va introduce o nouă opțiune, care permite utilizatorilor să-și țină numărul de telefon secret în cadrul comunităților.

Citește și: Vacanţe români 2023: Peste 80% dintre români folosesc telefonul pentru a-şi programa concediul

Persoanele interesate să-și ascundă numărul de telefon vor putea face acest lucru din pagina de info a fiecărei comunități. Mai exact, utilizatorii care vor să beneficieze de această opțiune trebuie să activeze funcția Phone number privacy.

Nu se știe exact când va introduce WhatsApp noua funcție. Opțiunea este, la momentul actual, disponibilă în cadrul versiunii beta a aplicației de Android. Cel mai probabil, noua funcție va apărea în următoarele săptămâni. Comunitățile reprezintă o funcționalitate relativ nouă.

Opțiunea a fost anunțată anul trecut, în luna noiembrie. Comunitățile pot fi structurate pe mai multe grupuri, organizate în funcție de un domeniu de interes sau subiect de discuții.

Pe lângă funcția menționată, WhatsApp lucrează și la alte îmbunătățiri ale aplicației. Este în curs de dezvoltare o nouă opțiune, care le va permite utilizatorilor să filtreze chat-urile pe baza categoriilor. Astfel, oamenii vor putea vizualiza chat-urile necitite, cele personale și cele de afaceri separat.

WhatsApp
WhatsApp

De curând, platforma a introdus mai multe opțiuni. Una dintre ele permite utilizatorilor să transfere chat-urile de pe un dispozitiv pe altul prin scanarea unui cod QR. Funcția facilitează trecerea de la un telefon la altul, iar toate acestea fără a pierde conversațiile importante.

De asemenea, platforma a mai adăugat opțiunea de grupuri separate, care oferă utilizatorilor recomandări de grupuri pe baza preferințelor și a intereselor personale. WhatsApp își propune să ofere experiențe cât mai plăcute utilizatorilor, motiv pentru care, lucrează la toate aceste îmbunătățiri.

Vezi și: De ce să nu pui husă la telefon vara. Gestul care îți poate strica telefonul definitiv