- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zi decisivă! Profesorii urmează să dea verdictul, astăzi și cer plata pentru orele pierdute. Ultima zi de grevă?

12 Jun, 08:44 • Constantin Cristina
Este a 13-a zi de grevă generală în școli. Profesorii vor plata și pentru orele neefectuate și vor anunța astăzi dacă acceptă oferta propusă, duminică, de Guvern.
Zi decisivă! Profesorii urmează să dea verdictul, astăzi și cer plata pentru orele pierdute. Ultima zi de grevă?

Greva profesorilor continuă în școli. După ce profesorii au refuzat propunerea Guvernului de sâmbătă, duminică Guvernul avenit cu altă ofertă, iar astăzi, 12 iunie, profesorii trebuie să dea verdictul dacă acceptă sau nu oferta, a informat știripesurse.

Citește și: Greva din învățământ strică concediile românilor! Turiștii își anulează rezervările, fiind nesiguri de vacanța copiilor

Zi decisivă! Profesorii urmează să dea verdictul, astăzi și cer plata pentru orele pierdute. Ultima zi de grevă?

Simion Hăncescu, liderul FSLI, a declarat ieri după consultările de la Palatul Victoria că greva nu se oprește și nici luni, elevii nu se întorc în școli.

La ora 10, liderii sindicali vor anunța răspunsul profesorilor față de oferta prezentată de Guvern.

„Mâine, la ora 10, vom transmite Guvernului poziția colegilor noștri, după ce vor intra în posesia conținutului actului normativ. Colegii au transmis foarte clar că vor să vadă conținutul actului normativ”, a spus Marius Nistor.

Sursa citată a reușit să intre în posesia unui mesaj intern transmis de către liderii sindicatelor din educație către protestatari, în care aceștia se declară mulțumiți că tot ceea ce au propus au obținut. În plus, se transmite faptul că profesorii nu mai pot lua bani pentru perioada grevei pentru că nu au prestat, iar orele nu mai pot fi recuperate.

Greva din Educație
Greva din Educație

„În urma ședinței, vă comunic:

– prin noua OUG, de la 1 iunie creșterea salarială la întreg personalul didactic este între 23-31%

-la nedidactic este 15-20%

-apare în preambulul OUG salariu mediu brut la debutant.

In concluzie, am obținut ceea ce ne-am propus.

Legat de recuperare, Ministerul Justiției nu acceptă ca un act normativ să prevadă plata pentru o activitate neprestată. Ministerul Educației are în vedere un plan de recuperare. Dacă greva va continua nu mai poate fi vorba de nici un fel de recuperare”, se precizează în mesajul transmis de liderii sindicaliștilor către profesori.

Ciucă a spus la începutul ședinței de Guvern, duminică, că este sigur că „toți dascălii din sistemul de educație vor avea încredere că ne ținem promisiunile, așa cum am demonstrat și până acum.”

Sunt șanse ca sindicaliștii să nu fie nici astăzi de acord cu propunerile, deoarece ei își doresc o lege privind legea salarizării și nu doar OUG.

Alte articole: Profesorii nu renunță! Refuză categoric, din nou, ultima ofertă propusă de Guvern. Elevii nu se întorc în bănci nici luni „Mâine este grevă, să fie clar”