- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Profesorii nu renunță! Refuză categoric, din nou, ultima ofertă propusă de Guvern. Elevii nu se întorc în bănci nici luni „Mâine este grevă, să fie clar”

11 Jun, 10:08 • Constantin Cristina
Sindicaliștii rămân în grevă, după ce au refuzat categoric și ultima oferta propusă de Guvern, sâmbătă, 10 iunie.
Profesorii nu renunță! Refuză categoric, din nou, ultima ofertă propusă de Guvern. Elevii nu se întorc în bănci nici luni Mâine este grevă, să fie clar

Greva continuă! Și continuă și luni. Elevii nu se întorc în bănci, după ce profesorii nu au acceptat oferta propusă de Guvern, sâmbătă, 10 iunie, potrivit antena 3 CNN.

Vezi și: Ofertă de nerefuzat din partea Guvernului! Prime anuale de 1.500 lei și majorare salarială de 45% pentru profesori. Se încheie greva?

Profesorii nu renunță! Refuză categoric, din nou, ultima ofertă propusă de Guvern. Elevii nu se întorc în bănci nici luni „Mâine este grevă, să fie clar”

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat după negocierile de la Palatul Victoria, că mâine este grevă în școli.

„Mâine este grevă in toate şcolile”, a spus, duminică, Simion Hăncescu.

Reprezentanții sindicatelor au fost în această dimineață la consultări cu premierul Nicolae Ciucă și au luat decizia de a nu acceptă nici de această dată oferta propusă de Guvern.

„Concluzia e una foarte clară. Colegii vor să vadă proiectul actului normativ. Ne vom pronunța mâine, la ora 10. (…) Până atunci protestul continuă”, spune președintele FSE, Marius Nistor.

grevă
grevă

Guvernul a acceptat aseară noile revendicări făcute de sindicatele din educație pentru profesori și ceilalți angajați din învățământ. Asta înseamnă că salariile dascălilor vor crește cu 25%. Personalul didactic şi cel auxilar vor primi vouchere sau prime de 1.500 lei anual, iar cel nedidactic de 500 de lei până în 2027. O altă cerere acceptată ar fi creșterea la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă din noua lege a salarizării, de la 1 ianuarie 2024.

Până acum sindicatele primiseră o primă tranșă de 40% și mai apoi 45% din această diferență. Noile prevederi vor fi cuprinse într-o ordonanță de urgență care va fi discutată chiar astăzi în şedința de Guvern ce va avea loc la ora 10:00.

Alte articole: Întâlnire decisivă! Se încheie greva? Profesorii decid dacă acceptă oferta Guvernului cu majorarea salarială de 25%