- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul oferă elevilor și profesorilor o zi liberă! Când se vor bucura românii de o „vacanță”

26 Sep, 19:15 • Bumbeneci Diana
Elevii se vor putea bucura de o nouă zi liberă. Atât aceștia, cât și cadrele didactice se vor bucura de liber cu ocazia Zilei Naționale a Educației.
Guvernul oferă elevilor și profesorilor o zi liberă! Când se vor bucura românii de o „vacanță”

Elevii și profesorii se vor putea bucura de o nouă zi liberă. Cadrele didactice din România, precum și cei care studiază vor avea parte de o zi liberă la începutul lunii octombrie. Liberul este oferit cu prilejul zilei Educației.

Zi liberă pentru elevi și profesori

Anual, elevii și profesorii au parte de o zi liberă în luna octombrie, mai exact de Ziua Internațională a Educației. Această sărbătoare pică anul pe data de 5 octombrie, zi în care nu se organizează cursuri, iar elevii și profesorii au liber pentru a se putea bucura de o mică pauză.

De Ziua Internațională a Educației nu sunt organizate cursuri, această zi fiind considerată o zi liberă atât pentru elevi, cât și pentru profesori, lucru precizat inclusiv în contractul de muncă al cadrelor didactice, dar și în ordinul privind structura anului școlar 2022-2023.

Ai mai putea citi: Se vor închide școlile pe timpul iernii? Sorin Cîmpeanu anunță ce îi așteaptă pe elevi

Guvernul oferă elevilor și profesorilor o zi liberă! Când se vor bucura românii de o „vacanță”
Guvernul oferă elevilor și profesorilor o zi liberă! Când se vor bucura românii de o „vacanță”

În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare/ de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”, se arată în Art. 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2022-2023, potrivit edupedu.ro.

Amintim că anul școlar care tocmai a început vine pentru toți elevii cu o perioadă plină de schimbări istorice. Elevii vor avea parte de o săptămână de vacanță la finalul lunii octombrie. În trecut, doar elevii din ciclul primar și cei de grădiniță beneficiau de această vacanță, însă acum, procesul instructiv-educativ este împărțit pe 5 module de învățare și 5 vacanțe, după cum urmează:

  • 5 septembrie-21 octombrie 2022: cursuri, modul 1 de învățare
  • 22 octombrie-30 octombrie 2022: vacanță
  • 31 octombrie- 22 decembrie 2022: cursuri, modul 2 de învățare
  • 23 decembrie 2022- 8 ianuarie 2023: vacanța de iarnă
  • 9 ianuarie- 3/10/17 februarie 2023 (n.r data urmând să fie aleasă de inspectoratele școlare județene/al municipiului București): cursuri, modul 3 de învățare
  • 6-26 februarie 2022: în acest interval elevii vor avea o săptămână de vacanță, perioada fiind aleasă de inspectoratele școlare județene/al municipiului București
  • 13/ 20/ 27 februarie (la decizia inspectoratelor)- 6 aprilie 2023: cursuri, modul 4 de învățare
  • 7 aprilie- 18 aprilie 2023: vacanța de primăvară
  • 19 aprilie- 16 iunie 2023: cursuri, modul 5 de învățare
  • 17 iunie- 3 septembrie 2023: vacanța de vară
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult