- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Atacuri phishing asupra clientilor BCR, Raifeissen si Bancpost

19 Mar, 12:29 • Redactia DailyBusiness
Compania de securitate IT BitDefender a anuntat miercuri existenta unor atacuri de tip phishing (prin care se obtin datele financiare de identificare ale unui client - n.r) asupra clientilor bancilor BCR, Raifeissen si Bancpost.
Atacuri phishing asupra clientilor BCR, Raifeissen si Bancpost

Atacurile au loc in aceste zile, cele ce vizeaza clientii Bancpost si BCR fiind, aparent, realizate de aceeasi persoana, deoarece au acelasi template (aspect grafic -n.r), fiind trimise de pe acelasi IP, iar linkurile din mesajele trimit catre acelasi server de gazduire gratuita.

Mesajele care au ca tinta clientii Raifeissen au un template diferit, fiind trimise de pe alt IP, ca urmare este posibil sa fie vorba despre un alt autor, conform BitDefender.

BitDefender are sucursale in SUA, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania. In Franta, compania detine 30% din piata de retail de software de securitate, iar in Spania are o cota de piata de 10%. In Romania, BitDefender avea o cota de 40% din piata autohtona de solutii de securitate a informatiei la inceputul anului 2008.

Pentru 2008, BitDefender vizeaza o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro si cresterea cotei de piata in Romania la 50%, conform oficialilor companiei.