- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Galaxy S III vs iPhone 4S: Care este mai popular printre romani

11 Jun, 13:57 • adrian.mihaltianu
Noul telefon Galaxy S III, produs de Samsung, a atras foarte multi admiratori printre romani, cunoscuti si ca fani ai gadget-urilor.  Astfel, unii retaileri de pe piata locala au primit mai multe comenzi pentru acest dispozitiv fata de cunoscutul iPhone 4S, al companiei Apple.
Galaxy S III vs iPhone 4S: Care este mai popular printre romani

Samsung i9300 Galaxy S III este disponibil pe piata de la sfarsitul lunii mai a acestui an, insa s-au facut precomenzi inca de la inceputul lunii.

„Pentru ca data lansarii nu a corespuns cu data disponibilitatii pe piata din Romania, am avut de fiecare data liste lungi de precomenzi. In cazul Galaxy SIII am avut [b]cu 25% mai multe comenzi[/b] ferme fata de numarul de comenzi pentru iPhone 4S la lansare”, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii retailer-ului online Koyos.ro.

Ei au adaugat ca din evidentele de pana acum se poate spune ca [b]interesul pentru Samsung Galaxy SIII l-a depasit pe cel pentru iPhone 4S[/b], iar numarul precomenzilor si comenzilor ferme confirma acest lucru in continuare.

De asemenea, Cel.ro a primit circa 150 de precomenzi, din care s-au finalizat in jur de 30, restul preferand sa astepte varianta albastra sau fiind achizitionate in rate.

Si operatorii telecom au avut sute de comenzi pentru noul telefon Galaxy S III.

„Am inregistrat sute de precomenzi pentru noul Samsung Galaxy S III, in perioada 18-29 mai”, aus pus oficialii Vodafone Romania, insa fara a preciza numarul exact.

In acelasi timp, Alexandru Munteanu, sales operations senior manager in cadrul Cosmote Romania, a subliniat ca noul model Samsung s-a bucurat de un mare interes din partea clientilor companiei inca de la primele ore de la lansare.

„Precomenzile au fost pe masura asteptarilor, confirmandu-ne estimarile de vanzare facute pentru lansare. Am inregistrat de 3 ori mai multe precomenzi decat la lansarea lui S II”, au spus si reprezentantii Orange Romania, adaugand ca se afla la un nivel asemanator al vanzarilor cu iPhone 4S.

Contactati de DailyBusiness.ro, oficialii Samsung nu au precizat cate smartphone-uri Galaxy S III au fost comandate pana in prezent in Romania.

In unele tari, inclusiv in Marea Britanie, Samsung Galaxy S3 este [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/iphone-nu-mai-este-cel-mai-popular-telefon-un-smartphone-are-10-mil-precomenzi-77167/]cel mai popular telefon[/url] in functie de cautari pe Internet si vanzari, in timp ce iPhone 4S a coborat pe locul doi.

Totusi, in Romania nu poate fi chiar atat de popular din cauza pretului. Nu oricine isi permite un asemea telefon, de circa 600 de euro.

„In Marea Britanie 600 de euro (cat costa telefonul) sunt doar o parte dintr-un salariu, in timp ce in Romania sunt cam 2 salarii”, au mentionat reprezentantii Cel.ro.

[b]Cat costa Galaxy SIII[/b]

Conform datelor de pe site-urile retailerilor, preturile (la liber) la telefoanele Galaxy SIII, de 16 GB, sunt urmatoarele:

-Koyos.ro:  2.598,99 lei
-EvoMag.ro:  2.649 lei
-Cel.ro: 2.649 lei – White si 2.754 lei – Blue
-PcGarage.ro:  2.649,99 lei
-Germanos: 2.689 lei
-eMag: 2.699,99 lei

In ceea ce priveste tarifele practicate de operatorii de telefonie mobila, acestea sunt:

-Orange: 621,24 euro – la liber, iar la abonament tarifele incep de la 299 euro
-Vodafone: 629 euro – la liber. La abonament, pretul porneste de la 99 euro
-Cosmote: nu are preturile afisate online, insa potrivit unui [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/cosmote-romania-noul-samsung-galaxy-s-iii-este-disponibil-cu-precomanda-76379/]anunt anterior[/url] al companiei, telefonul costa 2.729 lei – la liber

[img=3039][/img]
Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a lansat la finele lunii mai telefonul Galaxy SIII pe 28 de piete din Europa si Orientul Mijlociu, inclusiv in Romania.

Noul model, Galaxy S III, vine cu profil de numai 8,6 milimetri, un ecran de 4,8 inci HD cu rezolutia de 1280X720 si o greutate de 133 grame. Smartphone-ul are sub carcasa un procesor quad-core de 1,4 Ghz, extrem de puternic, sustinut de 1 GB de RAM. Telefonul are o camera de 8 MP capabila sa inregistreze in HD la 1080 P si conexiune 4G LTE.

Bateria are 2.100 miliamperi, suficienta, spun oficialii Samsung pentru a asigura o experienta multimedia non stop de 2 zile. In prezent, majoritatea smartphone-urilor abia daca rezista 12-15 ore. Samsung Galaxy S III se va incarca wireless, asezat pe o suprafata speciala.

Telefonul este disponibil in doua culori: alb si albastru. Noul Galaxy S III ruleaza Android 4.0.