- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Surpriza Samsung: Smartphone hibrid, care sa eclipseze lansarea iPhone5

04 Aug, 17:24 • Redactia DailyBusiness
Samsung Electronics a anuntat oficial ca pe 29 august va lansa un nou smartphone-tableta hibrid, din seria Galaxy Note, cu doar cateva zile inaitea aparitiei mult asteptatului iPhone5 al celor de la Apple.
Surpriza Samsung: Smartphone hibrid, care sa eclipseze lansarea iPhone5

„Planuim sa prezentam urmatorul Galaxy Note la evenimentul Samsung Mobile Unpacked care va avea loc la Berlin pe 29 august”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, citat de Reuters.

In ceea ce priveste caracteristicile acestui dispozitiv hibrid, cei de la Samsung nu au vrut sa dezvaluie prea multe detalii.

Totusi, diverse surse apropiate companiei sustin ca noul Galaxy Note va avea un ecran cu diagonala de 5,5 inci (14 centimetri), un procesor dual-core de 1,7 GHz, camera de 12 megapixeli si o noua versiune de Android.

Acest anunt al producatorului sud-coreean vine dupa ce saptamana aceasta Apple a confirmat ca lansarea iPhone5 va avea loc pe 12 septembrie.

Noua generatie iPhone va avea un ecran Retina de 4 inch cu o rezolutie de 1136X640 pixeli si un profil mult mai subtire, protejat de o carcasa metalica. Smartphone-ul va fi echipat cu un nou procesor, Samsung 5L8950X ARM, cunoscut sub numele de A5-***.

Acesta va fi mult mai puternic decat S5L8940X de pe iPhone 4S si S5L8945X de pe tableta new iPad. Nu este insa foarte clar daca va fi un procesor dual sau quad-core, dar se stie sigur ca noul telefon va avea 1 GB de RAM, cu 512 MB mai mult decat ultimul model iPhone.   

In plus, va veni cu o camera de 8-12 MP capabila sa inregistreze in 1080p HD, posibil cu capacitati 3D, si noul iOS 5.2.  

In prezent cei doi mari rivali Samsung si Apple au deschis un proces in SUA, in care miza se ridica la cateva miliarde de dolari. 

Piata globala a smartphone-urilor se cifreaza la 219,1 miliarde de dolari. Lupta pentru suprematie se da intre cele doua companii, care pana acum aveau strategii diferite: Apple introducea annual cate un model, in timp ce Samsung lansa in fiecare an o intreaga gama de produse, de diferite marimi si preturi.

Insa, Apple ramane compania cu cea mai ridicata valoare de piata din lume, de circa 550 miliarde de dolari.