- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Tabloul „Femei in Parc”, semnat de Ion Andreescu, scos la licitatie cu peste 75.000 euro

17 Feb, 20:30 • Redactia DailyBusiness
Tabloul "Femei in parc" al pictorului Ion Andreescu este piesa centrala a unei licitatii ce va fi organizata de casa Artmark miercuri, 23 februarie, opera fiind estimata intre 75.000 si 125.000 euro.
Tabloul Femei in Parc, semnat de Ion Andreescu, scos la licitatie cu peste 75.000 euro

„Aceasta este prima pictura a maestrului care apare pe piata vanzarilor publice de arta in ultimii patru ani”, au precizat reprezentantii Artmark.

Peste 100 de picturi si sculpturi de mici dimensiuni vor fi scoase la licitatie miercuri, 23 februarie, in cadrul celei de-a doua editii a Licitatiei de Martisor.

Licitatia se va desfasura pe durata a doua zile si aduna o selectie de lucrari de pictura, grafica si sculptura realizate de artisti precum Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Dumitru Ghiata, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Samuel Mutzner, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Francisc Sirato si Nicolae Tonitza.

O alta vedeta a licitatiei este portretul „Visare” (ulei pe lemn, 24 x 14 cm), realizat de Nicolae Grigorescu, provenit din colectia Ludovic Spiess. Profilul o reprezinta probabil pe Maria Dancu, sotia artistului, care i-a fost model in repetate randuri. Valoarea lucrarii scoase la vanzare este estimata intre 25.000 si 40.000 de euro.

Mai mult de jumatate din loturile licitatiei au preturi de pornire cuprinse intre 100 si 1.000 de euro. Valoarea totala a vanzarilor la care se asteapta organizatorii pentru aceasta licitatie este cuprinsa intre 280.000 si 460.000 de euro.

Evenimentul va continua joi, 24 februarie, cu cea de-a doua parte a Licitatiei de Martisor. Aceasta va oferi o selectie de obiecte de arta decorativa lucrate in metal pretios, sticla si portelan, semnate de vestite ateliere europene, precum si antichitati.

De asemenea, in aceeasi seara vor mai avea loc o licitatie de vinuri de colectie si licitatia colectiei de postmodernism Petre Buzatov.

In cei doi ani de existenta, Artmark a organizat 20 de licitatii de arta (18 de pictura si 2 de sculptura), care au pus in vanzare mai mult de 2.000 de opere de arta.