MEDIA & MARKETING

Cati bani incaseaza Bayern Munchen pentru ca a castigat Liga Campionilor

25 mai 2013, ora 23:45, autor(i): Valentin Gros 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
11.jpg
Bayern Munchen a castigat Liga Campionilor, dupa ce a invins in finala pe Borussia Dortmund. O uriasa reusita in plan sportiv, dar si financiar.

Doua echipe germane si-au disputat sambata seara trofeul suprem al fotbalului european inter-cluburi. Bayern Munchen si Borussia Dortmund s-au infruntat in finala Ligii Campionilor.

A fost nu numai un duel al orgoliilor, ci si o batalie pentru bani. Cea mai importanta competitie europeana sporeste valoarea de piata a echipelor participante, precum si cota de transfer a jucatorilor, in special in cazul evolutiilor pozitive.

Dar pe langa acestea, simpla prezenta in Liga Campionilor aduce venituri sigure unei echipe de fotbal. Institutia organizatoare, UEFA, acorda sumeimportante pentru accederea in diferite faze ale intrecerii, precum si pentru obtinerea de puncte (victorii sau meciuri egale).Astfel, potrivit site-ului UEFA.com, fiecare echipa incaseaza 8,6 milioane de euro pentru participarea in grupele preliminare, plus cate 1 milion de euro pentru fiecare victorie si 500.000 de euro pentru fiecare meci egal, in aceasta faza. Calificarea la nivelele superioare aduce clubului alti bani: 3,5 milioane de euro in optimi, 3,9 milioane de euro in sferturi, 4,9 milioane de euro in semifinale.

Borussia Dortmund a realizat in grupe patru victorii si doua meciuri egale, asadar castigase, inainte de fluierul de start al finalei, 25,9 milioane de euro. Bayern Munchen, cu patru victorii, un egal si o infrangere in grupe, obtinuse o suma mai mica, de 25,4 milioane de euro. Echipa care pierde finala mai primeste 6,5 milioane de euro, iar invingatoarea, 10,5 milioane de euro.

Astfel, Borussia Dormund incaseaza, in aceasta editie a Ligii 32,4 milioane de euro. Castigatoarea competitiei, Bayern Munchen isi trece in conturi un total de 35,9 milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 13:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter