- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Tempo Advertising de catre Aegis Media

20 Aug, 12:50 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia realizata de Aegis Media prin preluarea controlului unic asupra agentiei de publicitate full service Tempo Media Advertising, potrivit unui comunicat remis de autoritatea de concurenta.
Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Tempo Advertising de catre Aegis Media

Consiliul concurentei a analizat tranzactia, constatand ca aceasta operatiune nu creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata media.

Conditiile impuse prin lege de Consiliul Concurentei, in cazul tranzactiilor de acest fel, sunt ca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica sa depaseasca echivalentul in lei a 10 mil euro, tranzactia sa se realizeze in Romania, iar fiecare companie in parte implicata in proces sa aibe venituri mai mari de 4 mil euro.

Aegis Media este o societate membra a grupului Aegis, avand ca obiect de activitate prestarea de servicii in domeniul publicitatii, in special consultanta de planificare media, servicii de media si achizitie de media.

In Romania, Aegis Media detine intregul capital social al societatii comerciale Carat Romania SRL, societate specializata in servicii media.

Tempo Media Advertising este o societate infiintata in anul 2007, este activa pe piata de publicitate si servicii media.

Grupul de comunicare Aegis a anuntat in mai ca va achizitiona Tempo Media, finalizarea afacerii depinzand de primirea aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare a pietei.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Tempo Media va fi integrata in divizia Aegis Media, schimbandu-si denumirea in Vizeum, pentru a se alatura retelei Vizeum a grupului Aegis, retea lansata in 2003 si activea pe 43 de piete.

Din portofoliul de clienti ai Tempo Media fac parte Tuborg, Carlsberg, Skol, Orangina, Granini, Alka, Nutline, Baneasa, Boom, Cetelem (BNP Paribas) si Kiwi Finance.

Aegis Group, care este listat la bursa din Londra, are 14. 000 de angajati la nivel global si birouri in 70 de tari. Portofoliul de agentii al Aegis Media, in care va fi integrata si Tempo Media, include companii ca Vizeum, Carat, Posterscope si Isobar.